Прочитај ми чланак

Млађан Ђорђевић: Нисам агент српских обавештајних служби

0

Лидер покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић, често је мета медијских напада и оптужуби да је агент служби. Штавише, разликују се верзије за кога овај политичар заправо ради, иако га чешће називају „руским обавештајцем“. Да ли је то тачно или не, одлучили смо да сазнамо после недавног боравка Млађана Ђорђевића у Москви (где је у децембру одликован од генерала ФСБ и састао се са Маријом Захаровом).

– Често вас оптужују да сте обавештајац, шта мислите шта је довело до таквих гласина?

– Ево, прође пола године од како се повукох на слободну српску планину Ртањ, како бих нашао мир од вас новинара а посебно водитељки, како бих тихујући и контактирајући само са дивљим зверима и небеским и космичким силама српског народа, кад ме ви опет пронађосте.

Него кад сте већ ту, да вам одговорим: Нема коме није јасно да руске службе ФСБ, ГРУ и СВР имају међу Србима негде око десет милиона својих агената, па и ја шта ћу, него да делим судбино свог народа. Тако да не мора да значи, ал’ мож’ да бидне.

– Пређимо сада на анализу митова. Први мит каже да сте агент ФСБ/ГРУ…

– Моја љубав према Русији је неизмерна и то не кријем, а то што је та љубав обострана, што се Москва и ја волимо јавно, скоро као патријарх Порфирије и Загреб, то боли многе па шире такве митове.

Питајте њих зашто их то боли, чега се плаше и зашто то раде. Питајте их зашто ме стављају у Тарабићево пророчанство и повезују са царом Душаном и руским кнезом Александром Невским? Откуд толики страх да морају пророчанствима да се баве, да се крију по Ртњу, пењу по дрвећима, шпијунирају и тајно сликају сваки мој корак, па онда пишу текстове и трче по западним амбасадама да кукају и траже шта ЦИА има компромитујуће о мени.

– Друга верзија, коју је Велимир Абрамович представио пре шест месеци, нешто је компликованија. Према њој, Ви сте агент МИ6 „руског одељења”!

– Високоумни професор Веља, пошто је, што би рекла моја баба – „много преучио“, често има тренутке када му се помешају слике из прошлости са визијма из будућности, јављају му се у исто време Черчил, Стаљин и моја маленкост, те хоће да „пребаца“ по мало, посебно кад се Теслини таласи са Ртња умешају у све то. Но, кад буде поново почела да ради ординација „др Брале“, уз Миломира Марића, професор Веља ће бити први с ким ћу се срести.

– И трећа верзија – ви сте агент српских специјалних служби! Иначе, како можете да будете тако мирни у Србији и да водите своје активности…

– Прво, Србин који није на мерама бар две, три домаће или стране службе и није неки Србин. Нема Србина коме се не прислушкује телефон, коме не надзиру кретање преко 5 Г мреже и на кога није покушан атентат прављењем промаје.

А као друго, није Србин онај ко не ради за отаџбину, а и „службе“ су део отаџбине и раде у њеном интересу. Ако се нешто отргне контроли, сви морамо да допринесемо да се да се то исправи. У сваком случају, ја сам миран јер ми је савест мирна и демантујем да сам агент српских специјалних служби, а оне, за Дан безбедности, ако ме се сете – сете.

– Закључно: чији је агент Младан Ђорђевић?

– Одговор је на петнаестој страни пророчанства Митра Тарабића!