Прочитај ми чланак

МЛАЂА о притисцима да га избаце из СПЦ: Бране само интересе издајника Вучића!

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић, коментарисао је за Јутјуб канал Србин инфо вест да ће он са неколико јавних личности бити избачен из Српске православне цркве.

Портали блиски Вучићу су објавили данас да ће Млађан Ђорђевић, уз Ивана Ивановића, Зорана Кесића и Марка Видојковића бити избачени из СПЦ на предлог неколико владика.

 – Видео сам данас ту вест. У сваком случају, ја не припадам том друштву и стављање мене у друштво са људима са којима не делим иста верска опредељења нити однос према цркви, намерно је урађено.

Наравно да сам је човек близак цркви целог свог живота током којег сам, бавећи се послом који сам радио, имао пуно контаката са људима из СПЦ, стекао пуно познанства, као и кумство са митрополотом Амфилохијем и велико пријатељство са владиком Атанасијем, као и са многим другим владикама, тако да мислим да је неко злонамерно моје име убацио у ову групацију. Међутим, ова вест вероватно није измишљена и постоји нека врста притиска на патријарха. Тамо је написано да је притисак од владика, мени се чини да је можда пре од стране власти.

Мој однос према Цркви је познат, а оно што би могао да буде повод овоме је критика коју износим за одређене догађаје и одређене људе у СПЦ, пре свега везано за Косово и Метохију и за срамно ћутање и подржавање издаје Александра Вучића, јер и на последњем Сабору, у мају месецу, ни речи није било о тзв. француско-немачком плану и Охридском споразуму, који су директно признање тзв. Косова од стране издајника Александра Вучића.

Пре тога смо имали скандалозан догађа – давање Томоса такозваној Македонској цркви, комунистичко-титоистичкој творевини непризнатој од стране било које друге православне цркве. То давање Томоса на брзину је по мени урађено по налогу амбасадора САД Кристофера Хила да би се показало да, сада већ промашени пројекат, Опен Балкан функционише. Пошто ни Грци, ни Бугари, ни Албанци нису хтели никакав уступак да учине Македонцима, онда се ту нашла Србија да дâ оно што су српски патријарски одбранили од комуниста и од самог Тита. На жалост, пре годину дана, патијарх Порфирије по налогу Вучића и Хила, а уз сагласност комплетног Сабора (за одлуку се није гласало, што значи да одговорност сносе све владике) предао је комплетну имовину СПЦ, наше цркве, манастире и дао је нашу средњовековну историју и нашу духовност тзв. Македонској цркви.

Ако је моја критика свега тога разлог да ме избаце из цркве, онда могу да кажем да све то што они раде удаљава их од народа, отуђује их од народа и далеко од тога да они бране српске националне интересе, они бране само интересе банде на власти и интересе Александра Вучића, док патријарх Порфирије најчешће поступа, не као патријарх, него као шеф одбора за верска питања Српске НАТО-нарко странке