Прочитај ми чланак

Марко Ђурић: Само СНС може да реши проблем Срба на Косову

0

Потпредседници Српске напредне странке Марко Ђурић и Милош Вучевић, данас су у Грачаници одржали састанак са члановима косовског, пећког и призренског окружног одбора те странке.

Đurić Bez srpske liste nije moguća vlada u Prištini _f

Потпредседници СНС су чланове одбора информисали о политичкој и економској ситуацији у Србији, изазовима са којима се суочава влада предвођена Александром Вучићем, али и изнели јасне циљеве деловања странке на подручју наше јужне покрајине.

Ђурић је истакао да је СНС у овом тренутку најснажнији и најпоузданији оквир за артикулисање и решавање проблема српског народа на Косову и Метохији и да ће се у раду њених одбора у покрајини доследно примењивати принцип ефикасности и одговорности.

– Српска напредна странка, која је на Косову и Метохији на последњим изборима добила најубедљивију подршку грађана, има и највећу одговорност. Зато њени представници овде морају бити весници нове политичке културе, чији ће кредо бити интерес грађана, а он може бити остварен само кроз политичко јединство на терену, те заједничко и координисано деловање са Владом Србије – нагласио је Ђурић.

Према његовим речима, представници СНС на Косову и Метохији, за разлику од носилаца политичких функција у прошлости, морају од стране српског народа бити препознати као људи који производе решења, а не као уживаоци привилегија било које врсте.

Ђурић је истакао да ће представници СНС у својим местима на Косову и Метохији морати да буду људи за пример, који ће увек притећи у помоћ онима којима је најтеже.