Прочитај ми чланак

МАРИНИКА: Зверско пребијање у Н. Саду је рукопис Андреја Вучића, др Неше и Ребића

0

Мариника Тепић потпредседница Странке слободе и права, тренутно се обраћа медијима испред седишта Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије на Новом Београду, поводом случаја стравичног пребијања младића у Новом Саду, за које се сумњичи насилник Иван Контић (30).

Пратите конференцију уживо на Фејсбук страници портала Нова.рс:

Тепићева је у обраћању испред Палате Србије на Новом Београду, где је смештено седиште МУП Србије, истакла да су повређеном младићу констатоване тешке телесне повреде и да је исте вечери, када је нападнут, дао исказ полицији, међутим у случају се ништа не дешава, све док 12. септембра у јавности не буде објављен видео снимак пребијања.

“Прва белешка се дешава по пријему пацијента и након тога се не дешава ништа. Следеће белешка описује повреде додатно и након ње се поново ништа не дешава, данима. Прво следеће поступање инситуција дешава се 12. септембра, када се дан раније појављује снимак у јавности”, рекла је потпредседница Странке слободе и правде.

Она је поставила питања и да ли је тужилаштву кобног дана наложена да ништа не сме да ради по питању овог случаја. Она је потом, поново, истакла да ПУ Нови Сад, на челу са начелником исте Милорадом Шушњићем, ништа није учинила.

Dokument FOTO: Direktno

“Подсетићу, ради се о Милорад Шушњић који се прославио тиме што ништа није урадио поводом пребијања младића ометеног у развоју током протеста”, рекла је Тепић.

Она је поставила питања полицији и тужилаштву поводом овог догађаја.

Dokument FOTO: Direktno

“Да ли су тужитељка и полиција изашли на место догађаја? Да ли су након разговора са оштећеним М. М. изашли на лице места, да ли су тражили изјаве од сведока и радника? Да ли су проверили безбедносне камере и да ли су тражили и изузели снимак пребијања? Колико ми знамо, обавеза је да се видео снимци чувају 30 дана, а према нашим сазнањима, полиција нема оригинални снимак”, рекла је Тепићева и додала:

“Додатно ме интересује шта су полицајци рекли тужитетељки након узимања исказа од оштећеног у Ургентном центру, јер да је имала адекватне информације вероватно би другачије поступила? Ако одговори на сва моја питања буду “Не”, биће да су град Нови Сад и ПУ Нови Сад инструментализовани од братије Вучића”, рекла је Тепићева.

Она је истакла и да је овај случај употребљен за обрачуне унутар владајуће Српске напредне странке (СНС). Она се обратила и директору полиције Владимиру Ребића рекавши да су догађаји у Србији који се дешавају протеклих дана смрт за безбедност наше земље.

“Ово пребијање и насиље у Новом Саду , експлозија у сред дана уј Београду, нису несреће на Ибарској магистрали. Ово је много озбиљно стање за које сте ви одговорни. И док ви седите са навијачима у кафићима на Врачару, ми имамо овакву ситуацију. Ово показује да сте ви или неспособни или превише мекани да радите свој посао. Ово је смртна пресуда за безбедност Србије”, казала је Тепић.

Тепић се током обраћања медијима осврнула и на преквалификацију дела од најпре наношења тешких телесник повреда до покушаја убиства. Истакла је и да тужилаштво и да је тужитељка у овом поступку сачинила два другачија извештаја, те да се поставља питање да ли јој је речено

Подсетимо, Мариника Тепић огласила се раније на друштвеној мрежи Твитер и изнела детаљне податке о одбеглом Ивану Контићу који се терети да је 24. августа ове године брутално песницама изударао, а затим и сломио обе руке мушкарцу М. М. Насиље снимиле су сигурносне камере, али се о догађају ћутало све док у јавност два снимка није пустио политичар Мирослав Паровић.

Она је тада истакла да је полиција овим потезом Контићу дала чак 19 дана за бекство.

Иначе, портал Нова.рс недавно је објавио да је Контић, који је осумњичен за зверско пребијање Новосађанина М. М. (28), боравио је у просторијама Основног тужилаштва у Новом Саду, само три дана пре него што је за њим расписана потрага, а што се коси са твдњама полиције.