Прочитај ми чланак

КУБУРОВИЋ БРАНИ ИЗВРШИТЕЉЕ: Уплатили милијарду у буџет и запослили 2.000 људи

0

Министарка првде Нела Кубуровић изјавија је да су у првих шест месеци ове године приватни извршитељи у буџет Србије, само на име пореза на додату вредност, уплатили скоро милијарду динара, а да у њиховим канцеларијама ради више од 2.000 људи, углавном дипломираних правника.

Кубуровић је на седници Скупштине, на којој се расправља о амандманима на Закон о извршењу и обезбеђењу, поручила посланицима радикала, који имају највише замерки, да не доводе у заблуду грађане.

Овај закон је први који брине о извршним дужницима и њиховим примањима и штити грађане, констатовала је Кубуровић.

Посланица Српске радикалне странке Вјерица Радета је у полемици са Кубуровић рекла да ће радикали инсистирати да се извршење врати у надлежност судова, а не да то раде „неформалне групе, као што су јавни извршитељи“.

Радета је указала и на поједине „ексклузивне“ извршитеље, попут оних која ради за Електропривреду Србије и узимају милионске износе.

„Ви упорно браните извршитеље који не знају шта ће од новца, који су пљачкаши, банда која хара по Србији. Хајде да сад заједно изађемо на улицу и питамо грађане шта мисле о извршитељима, па ћете чути“, рекла је она.

Посланик СРС-а Александар Шешељ је запитао Кубуровић и зашто власт није тих 2.000 људи који раде у канцеларијама извршитеља запослила у судовима, јер би онда држава имала више новца од наплате извршења, а овако новац иде у приватне џепове.