Прочитај ми чланак

Држава дала Палми 100 милиона за програм „3.000 за госпођу“

0

Држава Србија је из буџета издвојила 100 милиона динара како би спречила "угрожавање текуће ликвидности Јагодине" - читај Палмино дељење хиљадарки пред камерама.

Члан Управног одбора Транспарентности Србија Златко Минић објавио је, наиме, на Твитеру решење „о употреби средстава текуће буџетске резерве“. Из објављеног документа се види да се из буџета Републике Србије за 2021. годину Јагодини додељује 100 милиона динара за „извршавање обавеза из разлога које није било могуће предвидети у поступку припреме и доношења буџета, а који могу довести до угрожавања текуће ликвидности“.

„Честитке Јагодини за 100 милиона из буџетске резерве Србије да се спречи угрожавање буџетске ликвидности. Сви дамо по 15 сдинара с времена на време и Палма спроводи своју специјалну социјалну политику“, написао је Минић као коментар на овакву одлуку.

Како, заправо, изгледа та социјална политика Драгана Марковића Палме имали смо прилике да видимо неколико пута.

Редови очајних грађана Јагодине који стрпљиво чекају помоћ коју ће им уделити Марковић. Али, под будним оком камере.

Летеће хиљадарке

Први „хит“ снимак Палме који дели хиљадарке настао је 2017 године.

Махом пензионери највише су се жалили на мале пензије које су недовољне да им покрију трошкове за лекове.

И тако је настала сад већ чувена „три хиљаде за господина“.

“Користите лекове?”, упитао је Палма једног старијег господина, који није стигао ни да одговори на питање, да би Палма рекао:

“Добро, три хиљаде за господина”.

Затим је на ред дошла старија госпођа која се пожалила да јој син који је 1971. годиште не ради.

„Нека син дође у понедељак и у уторак почиње да ради. Не може неко ко има тридесет и нешто година у Јагодини да не ради“, одговорио је Марковић.

Исте слике гледали смо и наредних година, а Марковић се хвалио да је повећао помоћ са 3.000 динара за госпођу и 2.000 динара за господина, на 4.000 динара за госпођу и 3.000 динара за господина.

Уштедели смо

Нагласио је и да је политика општинске власти од 2004. године да су корисници буџета грађани, односно управо они који пуне буџет и додао да га нико никада неће поколебати да помаже грађанима. Марковић је навео и да јагодинска локална самоуправа на месечном нивоу штеди између осам и десет милиона динара, а да сав тај новац иде грађанима.

Ове године, по свему судећи, мало су уштедели. Зато држава прискаче у помоћ.

Јер, Палма је део владајуће коалиције, а иду избори.

Оптужби за подвођење и сексуално злостављање малолетница на чувеним Палминим „бунга бунга“ журкама, више се нико и не сећа. Бар кад је реч о коалиционим партнерима.