Прочитај ми чланак

Крстимир Пантић: Срби неће протествовати чак и ако се настави изградња прелаза

0

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић изјавио је да неће бити нових протеста.

Неће бити нових протеста Срба са севера Косова уколико се наставе радови на локацији где треба да буде изграђен интегрисани прелаз код Јариња, рекао је Пантић.

“Желимо да покажемо знак добре воље и помогнемо Влади Србије да настави пут европских интеграција како не би били оптужени да смо главни кочничари у томе”, истакао је Пантић у изјави новинарима. 

Крстимир Пантић рекао је данас да је на састанку са државним врхом у Београду договорено да Срби са Косова и Метохије одреде свог члана преговарачког тима у будућим разговорима са Приштином.

Представници Срба са Косова и Метохије биће упознати и са платформом о Космету која ће бити упућена Скупштини Србије на усвајање, рекао је Пантић у изјави новинарима. 

Пантић очекује да у будућности не буде било каквих неспоразума на релацији Срби са Косова и Метохије и Влада Србије. 

„Договорили смо јуче да се сви наредни кораци усаглашавају са нашом владом и председником Србије како би за сва решења која се припремају имали подршку Срба са Косова и Метохије“, рекао је он.

Пантић је истакао да су представници Срба са севера Косова добили гаранције и од премијера и од председника Републике да ова влада неће чинити ништа што претходно неће објаснити грађанима.

“Ми за сада немамо разлога да не верујемо Влади Србије и председнику Томиславу Николићу који је јасно рекао да ће сви будући потези државних органа бити усклађени са интересима Срба са Косова и Метохије,” рекао је он. 

Члан општинског већа у Зубином Потоку Владимир Милентијевић (ДСС) изјавио је да је на први поглед задовољан закључцима Владе Србије јер су први пут косовски Срби добили писане гаранције за оно што су тражили и којима за сада треба да верујем .

Имамо разлога за страх зато што и даље имамо нејасну ситуацију шта власти Србије имају намеру да предузму када је у питању Косово и Метохија, посебно север Покрајине, указао је Милентијевић.

Космет није изгубљено и ми ћемо наставити да се боримо и помогнемо властима у Београду у очувању Космета у саставу Србије, јер Србију доживљавамо као једину државу, рекао је Милентијевић.

Хоћемо све друго осим да живимо у независном Косову и прихватимо институције самопроглашене Републике Косово, нагласио је Милентијевић.

 

(НСПМ)