Прочитај ми чланак

Кривокапић понудио 11 министарстава ДФ, међу којима је и МУП

0

Мандатар за састав нове црногорске владе Здравко Кривокапић, понудио је половину министарских ресора Демократског фронту. Како екслузивно сазнаје Нова.рс, ДФ-у су, између осталог, понуђена министарства полиције, здравства, јавне управе, а као и место потпредседника у новој извршној власти.

“Кривокапић је синоћ свима послао дефинитивну понуду ресора, са назнаком да се изјасне до вечерас до 18 часова”, наводи извор Нова.рс из Демократског фронта.

Foto : YouTube

Додаје да је њиховој опцији понуђено укупно 11 ресора, што је више од половине министарстава:

“У медијима се наводила како је дат рок од три дана за изјашњавање о Кривокапићевој понуди, али то није тачно. Нико из чланства није упознат са тим о чему се преговора, изузев неколико људи у врху Демократског фронта. Не знамо зашто Мандић и Кнежевић крију од чланства шта им је Кривокапић понудио”, истиче извор нашег портала.

Подсетимо, наш портал је из извора блиских мандатару Кривокапићу раније објавио да он није спреман да попусти притисцима Демократског фронта и Покрета за промене и не формира експертку владу.

Дан касније ову информацију је потврдио и сам Кривокапић, наводећи на друштвеној мрежи Твитер да неће одустати од формирања експертске владе.

“Ниједна странка победничке коалиције не искључује се из процеса формирања Владе. Али инсистирање на појединцима из тих коалиција није интерес грађана ни државе! Црну Гору чекају тешки и историјски изазови које само Влада са експертским карактером може превазићи”, навео је Кривокапић на Твитеру.