Прочитај ми чланак

Коштуница: Потребна нам је српска, а не бриселска политика

0

vojislav-kostunica

Лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница поручио је вечерас у Чачку да је Србији потребна нова државна политика која, како каже, треба да буде српска.

„Није нам потребна евроунијска или бриселска политика, наша земља је постојала кроз векове јер јој је први циљ био она сама и њени интереси“, рекао је лидер ДСС.

На изборима се ДС С бори за ту, како каже, велику идеју, односно да Србија сама одлучује о својој судбини, а не да то ради неко други.

Према његовим речима, 16. марта се бира између нове државне политике за коју се залаже ДС С и, како наводи, послушничке иза које стоји СНС. 

Бирајте Београд или Брисел, поручио је Коштуница, јер садашња политика, према његовом мишљењу, води у пропаст. 

„Основна мана садашње политике је то што је заборавила на Србију, од силне бриге за Брисел, јер ослушкује и најмање упозорење неког чиновника ЕУ „, сматра Коштуница. 

Власт се, наглашава, потпуно посветила развијању евроинтеграција, само се о томе говори, али не и о стању у каквом се земља налази, њеној привреди, пољопривреди, индустрији и о томе како се она развија. 

„Србија се не развија, она пропада и пропадаће док се не ослободи ланаца Брисела“, рекао је Коштуница. 

У основи нове државне политике, коју нуди ДС С стоји програм развоја Србије од 2014. до 2019. године, који носи назив Економија политичке неутралности, који је реалан, одговоран и остварљив, оценио је лидер ДС С. 

То нису празна обећања, већ програм који ће омогућити економски развој земље, да грађани живе нормално, без страха и неизвесности, каже Коштуница. 

Он, такође, подразумева да Србија сарађује са свима, али у складу са својим интересима. 

„Наша земља не треба да буде чланица ЕУ, али треба да сарађује са овим политичким савезом, Русијом и другим источним земљама“, нагласио је лидер ДС С. 

Коштуница је истакао да прикључивање ЕУ није морање и да о томе народ треба да се изјасни на референдуму.

„ЕУ преживљава кризу, а поједине чланице желе чак и да иступе из овог савеза“, закључио је Коштуница.

Власт се договара са Бриселом

Власт у Србији нема договор с народом о даљем развоју, већ с Бриселом договара којим правцима ће Србија да иде, изјавио је данас председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница.

Он је на скупу у Горњем Милановцу рекао да је потребна промена државне политике, која је, како је оценио, у потпуности заборавила на народ.

„Народ у Србији је државотворан и с дугом историјом, а њену државу комада Европска унија која је прва признала проглашење независности једног дела њене територије, а наша власт хрли према њима“, рекао је Коштуница.

Он је оценио и да ће због најезде пољопривредних производа из Европе у Србију домаћа пољопривреда бити уништена.

 

(Бета, Танјуг)