Прочитај ми чланак

Кирби: Подршка истраживачком новинарству не значи да рушимо владу

0
Фото: Бошко Карановић

Фото: Бошко Карановић

Амерички амбасадор у Србији Мајкл Кирби изјавио је данас да то што САД подржавају истраживачко новинарство или контактирају са опозицијом не значи да желе да сруше владу која је урадила много позитвиних ствари и са којом одлично сарађују.

„САД се залажу за поштено извештавање и за истраживачко новинарство, иако није пријатно свима…, али немају ни намеру ни интереса да руше владу коју су изабрали грађани и са којом добро сарађују“, рекао је Кирби у разговору са групом новинара у Берограду.

Поводом оптужби да поједини медији уз помоћ западних земаља покушавају да сруше владу, Кирби је рекао да САД немају никаквог интереса за то и да је то лично пренео и премијеру Александру Вучићу.

„Рекао сам премијеру да не желим да рушим владу коју води. Нисам заинтересован за то“, казао је.

Према речима амбасадора САД, садашња српска влада је урадила много тога што САД поздрављају.

„Економија напредује, постоји добра сарадња са ММФ-ом, активно смо ангажовани у војној сарадњи, повећано је интересовања америчких инвеститора, у дијалогу са Косовом остварен је велики напредак, односи са суседима су много бољи него што су били“, рекао је.

Кирби је још додао да „није тајна да постоји и прошлост“.

„Сви имају прошлост, али мене интересују садашњост и будућност, не толико прошлост коју не могу да променим, док могу да се надам да ћу у некој мери утицати на садашњост и помоћи вам да имте бољу будућност“, навео је.

 

Beta