Прочитај ми чланак

КАЈЛ СКОТ СЕ „ЧУДИ“ ШТО СЕ ВРЕЂАМО: Политика САД према Косову није новост

0

Амерички амбасадор у Београду Кајл Скот изјавио је да однос САД према косовској независности није новост и да фокус у односима Србије и Косова треба да остане на тражењу свеобухватног решења

„Фокус треба да остане на тражењу свеобухватног решења и обе стране имају нашу пуну подршку у томе. Свестан сам да је ово осетљива тема, али политика САД у вези са Косовом није новост“, навео је Скот на Твитеру после критика које су му упутили званичници Србије.

Он је уз ту поруку објавио вест телевизије Н1 о реакцији председника и премијерке Србије, Александра Вучића и Ане Брнабић, на његову изјаву да Косово нема „такозвану“ владу, већ да је суверена и независна држава.

Вучић је јуче рекао да „нажалост“ није био присутан када је Скот рекао да Влада Косова „није такозвана“ већ влада „суверене и независне земље“ и додао да би у том случају амбасадор САД добио „пристојан, одмерен одговор који би значио заштиту интереса државе Србије“.

Брнабић је јуче оценила да је изјава Скота „скандалозна и невероватна“, да је непримерена за дипломатију, и да представља непоштовање земље домаћина.

Одговарајући на питање новинара после потписивања Меморандума о разумевању и сарадњи у изградњи деонице „Моравског коридора“, Скот је у понедељак у Влади Србије рекао да косовска влада „није такозвана већ Влада Косова, јер је реч о независној и сувереној земљи“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!