Прочитај ми чланак

Пола града још нема грејање, а директор Електрана се шлихта амбасадору САД

0

Док делови Београда на температури неколико степени изнад нуле нису имали грејање, оваква ситуација као да није забринула директора "Београдских електрана", Радета Басту, који своје време користи да честита новом амбасадору САД у Србији Кристоферу Хилу на постављењу.

Информације да је Баста честитао Хилу на постављењу у Србији објављене су на званичном сајту „Београдских електрана“.

Beogradske elektrane, Printscreen

 

„Желим да вам упутим најбоље жеље за успех на новој дужности. Република Србија и Сједињене Америчке Државе имају пријатељске односе и уверен сам да ће под Вашим вођством, на обострану корист два народа, наши билатерални односи бити разноврснији и проширени. Република Србија је опредељена за снажнију економску и научно-техничку сарадњу са Сједињеним Америчким Дрзавама, које види као стратешког партнера у свим областима од заједничког интереса, као и у суочавању са различитим изазовима данашњице као што су климатске промене и животна средина“, поручио је Баста и додао:

„У светлу 140. годишњице успостављања дипломатских односа наших двеју земаља, такви примери историјског савезништва требало би да нам послуже као путоказ за даљи развој наших односа. Посебно би истакао могућности за снажнију економску сарадњу и унапређење билатералних трговинских и инвестиционих могућности између Републике Србије и Сједињених Америчких Држава, у подршци привлачења инвестиција америчких компанија са акцентом на сектор енергетике али и могућностима за побољшање пословног окружења и унапређења трговинских односа двеју земаља“, истакао је директор ЈКП „Београдских електрана“.

На крају, он је срдачно поздравио новог амбасадора.

„Ваша екселенцијо, примите још једном најсрдачније честитке поводом почетка обављања ваше дужности и желим вам сву срећу у обављању Ваших будућих радних задатака. Примите изразе мојег највишег поштовања“, закључио је Баста.