Прочитај ми чланак

ЋУТА ОДБРУСИО ХИЛУ! Отворено писмо Еколошког устанка амбасадору САД

0

Еколошки устанак реаговао је на изјаве амбасадора САД Кристофера Хила отвореним писмом.

Како се у писму наводи, осим што је за ископавање српског литијума, као што се јавно и декларисао, сад смо коначно чули и да амбасадор Хил искрено жели да прихватимо да је Косово независна држава.

„Да ли би амбасадор Хил пристао да призна независност Тексаса када би народ Србије то тражио. Жеље су је једно, а стварност је нешто сасвим друго. Та стварност је записана у Уставу Републике Србије и гласи да је Косово и Метохија саставни део Републике Србије. Овакве изјаве господина Хила и када је реч о пројекту Јадар, као и о Косову и Метохији, представљају притисак на грађане и директно мешање у унутрашњу политику Републике Србије“, наводе у Еколошком устанку Александра Јовановића Ћуте.

Како додају, уколико би се жеље амбасадора Хила испуниле, резултат тих жеља и такве политике, био би егзодус Срба са КиМ и долине Јадра.

„О томе да ли ће бити ископавања литијума и да ли ће КиМ бити независно, питаће се искључиво грађани Републике Србије. Јер, као што је за Вас Американце Устав светиња, тако је и за нас господине Хил, Устав наше земље, највиши правни акт који морамо поштовати“, закључује се у писму.