Прочитај ми чланак

Јеремића данас ипак искључују из ДС-а?

0

Уколико се не изјасни о захтеву страначких органа, сматраће се да је Вук Јеремић остао при ранијем ставу да неће вратити мандат у Скупштини Србије, због чега ће бити искључен из странке

Извршни одбор ДС данас у 17 часова одлучује о искључењу из странке Вука Јеремића, који је најавио да ће задржати мандат освојен на листи ДС-а у Скупштини.

Јеремић ће бити искључен уколико до седнице не врати мандат.

Јеремић до среде није изнео свој став да ли ће вратити посланички мандат, на шта га обавезује одлука Главног одбора странке према којој то треба да учине сви министри из претходне Владе Србије.

Чланови Извршног одбора казали су да ће Јеремић бити искључен из странке, као што је учињено и с послаником Душаном Петровићем.

Уколико се Јеремић не изјасни о захтеву страначких органа, сматраће се да је остао при ранијем ставу да неће вратити мандат у Скупштини Србије, због чега ће бити искључен из странке.

Јеремић је раније рекао да не жели да врати мандат јер би то било у супротности са Уставом и законом који посланика, а не странку, третира као власника мандата.

Председник ДС Драган Ђилас позвао је све посланике који су у претходној влади били министри да владе посланичке мандате. То су Душан Петровић и Вук Јеремић.

Бивши министар пољопривреде је исључен из странке пошто је одбио да врати мандат док је Јеремићу дато још времена будући да тренутно није у земљи.

(Курир)