Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Питаћу Вучића како га није срамота

0

Београд -- Вук Јеремић је обишао канцеларију у центру Београда, у којој су се прикупили грађани који су дошли да дају потпис за његову председничку кандидатуру.

Јеремић је том приликом нагласио да је од пресудне важности да у што већем броју изађу на предстојеће изборе, јер ће то бити референдум против Александра Вучића и актуелне власти.

Током преподнева Јеремић је посетио Удружење пензионера Стари град, где је изјавио да је режим показао посебну суровост према пензионерима смањујући им пензије и упитао премијера Александра Вучића како га није срамота што је људима који су деценијама радили одузео стечено, наводи се у саопштењу Јеремићевог тима.

„Овај режим је показао посебну суровост према нашим најстаријим суграђанима, одузео им је оно што су деценијама зарађивали. Један од мојих првих потписа као председник Србије биће потпис на иницијативу за стављање ван снаге неуставног и неморалног закона о смањењу пензија“, рекао је Јеремић у разговору са пензионерима.

„Једна од првих ствари коју ћу питати Александра Вучића у ТВ дуелу, за који се надам да ће пристати, је како га није срамота што је људима који су деценијама радили и стварали одузео оно што је њихово“, закључио је Јеремић.

Јеремић се упознао са активностима Удружења пензионера Стари Град, проблемима са којима се они суочавају, и са сарадњом младих и пензионера у овој београдској општини.