Прочитај ми чланак

Изетбеговић: Ако Додик тражи изворни Дејтон, онда ћемо ми тражити повратак у 1991.

0

Бакир Изетбеговић, бошњачки члан Председништва БиХ истакао је данас да ако Милорад Додик буде инсистирао на враћању надлежности Републици Српској и изворном Дејтонском споразуму, онда ће Бошњаци захтевати враћање у 1991. годину и Републику Босну и Херцеговину.

izetbegovic-i-dodik

Нема назад. Само напред. Никакав изворни Дејтон, никакав Вашингтонски споразум. Ако се будемо враћали, онда ћемо ми Бошњаци тражити да се вратимо на 91. годину и Републику Босну и Херцеговину  – прокоментарисао је данас Изетбеговић Додиков предлог о враћању неких надлежности са нивоа БиХ на ниво ентитета, преноси Н1.

Милорад Додик, председник РС истакао је јуче да Република Српска подржава изворни Дејтонски споразум који је донео мир и који функционише две деценије. Нагласио је да ће тражити да се свих 83 надлежности које су отете и пренесене на ниво БиХ доведу у склад са изворним Дејтоном.

У Сарајеву је данас одржан састанак коалиционих партнера на нивоу БиХ на којем је расправљано о низу питању, као и функционисање коалиције СДА-СББ, ХДЗ.

– Оно на чему СДА инсистира јесте и проведба реформске агенде и онога што се одражава на свакодневни живот. Тешка питања сада не бисмо отварали, да не дође до натезања, те да конфликти не покваре оно што свакодневно радимо – рекао је Изетбеговић.