Прочитај ми чланак

Ивица Дачић: Изјаве из Приштине праћене насиљем

0

Београд – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије упозорила је данас међународну заједницу да свака изјава званичника албанские власти Приштине, којом се покушава отежати или спречити дијалог који најављује и тражи Србија, увек буде праћена насиљем.

Осуђујући насиље, из Канцеларије указују да је пуцање на жандармеријски пункт у селу Добросин, очигледно у непосредној вези са изјавама албанские власти из Приштине да се у најављене преговоре о будућности Косова и Метохије морају укључити и општине Прешево, Бујановац и Медвеђа.

„Канцеларија за Косово и Метохију тражи од међународне заједнице да искористи свој утицај на привремене албанске власти Приштине и јасно стави до знања да насиље неће бити толерисано“, наглашава се у саопштењу.

Преговори који отпочињу претњама, а настављају се пуцњавом, како упозоравју из Канцеларије, неће бити успешни.

Осуђујући свако насиље, Канцеларија за Косово и Метохију подсећа да је и пуцање на српску жандармерију доказ да је укидање надгледане независности трагична грешка и да смањење присуства међународне заједнице није могуће.

Непознати нападачи отворили су ватру у ноћи између 7. и 8. октобра на полицијски пункт у селу Добросин на административној линији са Косовом, а у нападу није било повређених.

За мање од пола године, ово је трећи напад на овај полицијски пункт.

Први се догодио 17. маја ове године када су, како је тада рекао министар полиције Ивица Дачић, албански терористи дошли из села Стублине и отворили рафалну ватру на пункт са свега 100 до 150 метара.

 

(TТанјуг)