Прочитај ми чланак

ХРВАТСКА: Уместо да Србија испоручи Шешеља Хагу, прави се као да ништа није учинио !

0

1111111

Загреб — Потпредседник хрватске владе и лидер Моста Божо Петров критиковао је власт у Србији зато што Војислава Шешеља није изручила Хагу за изрицање пресуде.

„Уместо да Шешеља сместа ухапси и отпреми у Хаг, у Србији се понашају као да је реч о суђењу за лакши саобраћајни прекршај“, написао је Петров на свом профилу на Фејсбуку.

Он је навео да су многи у Србији заборавили на неке догађаје, па се Шешељу, оптуженом за тешке злочине, који „данас с још већом жестином понавља тезе и поступке који су довели до страховитих страдања и разарања, такво понашање толерише, па и одобрава“.

Петров подсећа да Хашки трибунал у образложењу одлуке да се Шешељу дозволи да у време изрицања пресуде буде у Београду наводи да ће пресуда бити изречена у одсуству не зато што се његова присутност не захтева, већ зато што он то одбија и зато „што српске власти не примењују одговарајућа средства да га на то приморају“.

„Ако Србија мисли да су на такво понашање сви у Хрватској слепи, варају се. Хрватску су у преговорима око приступања ЕУ стопирали и минирали ради пуно мање битних ствари. Господо, време је за катарзу“, написао је Петров на Фејсбуку.

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је да је Србија шокирана изјавом потпредседника хрватске владе Божа Петрова.

 

Бета