Прочитај ми чланак

ХАРАДИНАЈ: Сарађивао сам са Миланом Радоичићем, заједно смо ишли код Тачија…

0

Рамуш Харадинај је рекао да он не крије људе са којима се поздрављао и сарађивао, као и да сада нема никаквих контаката са потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем (који се налази у Србији и званично је у бекству од приштинских институција), осумњиченим за умешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића и трговину наркотицима.

Харадинај је потврдио и да је заједно са њим отишао код председника Косова Хашима Тачија, који је са Радоичићем разговарао пуна два сата.

„Сарађивао сам са Радоичићем као и са бившим министром Рикалом. Желим да подсетим да сам се једном заједно са председником Тачијем, у његовој канцеларији, сусрео са Радоичићем“, казао је Харадинај одговарајући тако индиректно на оптужбе Хашима Тачија да је он Радоичићев пријатељ.

Рамуш је данас истакао и да ће се платформа за дијалог Косова и Србије брзо наћи на седници Скупштине Косова и најавио могућност сазивања ванредне седнице.

Додао је да су тренутно у току консултације са политичким странкама заступљеним у Скупштини и њеним председником Кадријем Весељијем.