Прочитај ми чланак

ХАПШЕН ЗБОГ КРАЂЕ Ко је Вучићев кафеџија, који је исмејао Кризни штаб?

0

Већина угоститеља мора строго да поштује мере које доноси Кризни штаб због чега остаје без доброг дела прихода, док за друге, оне који су блиски власти, та правила не важе. Типичан пример је Андреј Кесић, који је у суботу увече направио корона журку поводом отварања клуба-дискотеке "Дорћолета", не поштујући епидемиолошке мере. И на све то су надлежни ћутали, јер је реч о пријатељу и кафеџији Александра Вучића.

Андреј Кесић се тако насмејао у лице Кризном штабу, држави, али и грађанима којима су изрицане казне због кршења мера. Када то ради неко ко је близак Српској напредној странци, држава зажмури на оба ока. Како другачије описати ситуацију да је организовано отварање нове дискотеке на Дорћолу, које је требало да траје од 15 до 20 сати (а трајало је и након тога), а да нико није ништа предузео.

Није реаговала комунална полиција, није реаговала држава, а богами није реаговао ни Кризни штаб, иако су толико претходних дана лекари Предраг Кон, Бранислав Тиодоровић и Срђа Јанковић говорили да нема шансе да буде организован дочек Нове године. А онда се деси журка у самом центру Београда, која је дозвољена будући да је реч о човеку блиском председнику Србије.

Сада остаје да се види да ли ће медицински део Кризног штаба организовати најављени протест, будући да је то др Предраг Кон најавио уколико буде дочека Нове године. А како Кесић данима на друштвеним мрежама рекламира дочек Нове године – јасно је шта је чинити члановима медицинског дела Кризног штаба.

А, ко је Андреј Кесић? Реч је о човеку који је члан општинског већа градске Општине Стари град од када су општину преузели напредњаци, чиме је награђен за то што је на митингу СНС 19. априла 2019. године организовао долазак грађана широм Србије, али и бројао да ли су сви они били присутни на поменутом скупу испред Народне Скупштине.

Кесић је, поред нове дискотеке „Дорћолета“, власник сплава „Плаy“, кафића у центру града „Мануфактура“, али и клуба „Саванова“, првог у Београду на води. Овај клуб је званично отворен крајем априла 2015, док је у октобру 2014. у Агенцији за привредне регистре основано предузеће „Штрафта“ у власништву Мирослава Кесића, а за директора је именован Андреј Кесић, који је већ тада помињан као менаџер популарних клубова за изласке, писало је тада недељник Време.

Уписани новчани капитал новооснованог привредног друштва био је 5.000 динара, а адреса где је фирма регистрована је стан у ком живи Љиљана Кесић.

Ова фирма „Штрафта“ је регистрована за „делатности ресторана и угоститељских објеката“, а недуго затим, на Инфостуду, сајту за тражење послова, објављен је оглас у коме је ресторан „Штрафта“ описан као први објекат у оквиру Београда на води.

То је било крајем 2014, док у следећу годину овај ресторан улази са новим именом – „Сава Нова“, стоји у тексту недељника Време из 2015. године.

Ovako je pisalo Vreme o Kesiću u martu 2015.

Кесић хапшен због крађе

Име Андреја Кесића се спомиње и пре те 2014. године, али не у Србији, већ у Сједињеним Америчким Државама. Наиме, његово име се налази на америчком сајту јаил.цом, и то у бази законских преступника у САД пошто је 2013, како је писало Време, ухапшен у Калифорнији због ситне крађе.

Међутим, већ наредне године креће његов успон, као што је већ било речи, отвара Сава Нову, касније је задужен и за пребројавање људи на протестима, да би у августу 2020. године, после лажних избора, био награђен, те је постао члан општинског већа у општини Стари град.