Прочитај ми чланак

ХАОС НА СНС ЗВЕЗДАРА Стефановићев пријатељ Папић тражио његову смену (ВИДЕО)

0

"Тебе је Небојша Стефановић направио, треба да те буде срамота. Био си на славама тих људи. Срамота". Овим речима је напредњак Срђан Ђукић напао страначког колегу Александра Папића и бранио министра Небојшу Стефановића на седници одборника Српске напредне странке општине Звездара, на којој се гласало за смену министра. Ово ће можда бити и једина општина у којој су се неки напредњаци побунили против "линчовања" министра, па су пале и врло тешке речи, између осталог и оптужбе на рачун Папића да се лажно представљао као рођак Горана Папића и рекетирао по граду.

Претходних дана у свих 169 одбора Српске напредне странке гласа се о поверењу министру Небојши Стефановићу и као по команди сви траже његову смену са градских и републичких функција.

Stefanović sa Aleksandrom Papićem u ranijoj poseti SNS Zvezdara i predsedniku opštine Vladanu Jeremiću FOTO: SNS

Иако изгледа да су ове одлуке донете једногласно, снимак у чији је посед дошла Нова.рс говори другачије.

Гласање у општинском одбору СНС Звездара једном речју је био хаотично.

Сукоб је настао око директиве да гласање буде једногласно, а одиграо се између Александра Папића и Срђана Ђукића.

Разговор преносимо у целости.

Александар Папић: Немојте да се понашате тако, поштујте ову странку и ову институцију. Да ли има неко, ово је много важно, много је битно, када смо рекли да смо једногласно изгласали неповерење према Небојши Стефановићу и смену са свих функција, страначких, републичких, градских. Кад смо рекли једногласно да ли има неко ко није био за? Констатујем још једном да је једногласно Општински одбор Звездара донео одлуку. Кад је Драгомир Петронијевић у питању констатовали смо да ви нисте гласали. Да ли има још неко да није гласао? Са једним гласом против…

Срђан Ђукић: Он није члан општинског одбора, што ми то констатујемо?

Папић: Он је функционер града.

Ђукић: Која је ваша функција?

Ајде хоћемо за вас да гласамо сад редом сви? Хоћемо тако?

Папић: Одговорићу вам врло радо. Ово није приватно.

Ђукић: Ово је приватизовано. Ви сте то приватизовали.

Папић: Моја функција је координатор.

Ђукић: Ко те поставио на ту функцију? Ти си мене хтео да хапсиш пријатељу.

Папић: Ја само морам да напоменем да је Срђан Ђукић зет Горана Папића.

Ђукић: Наравно, наравно. Тебе је Небојша Стефановић направио, треба да те буде срамота. Срамота.

Папић: Тако да је јасно у чије име долази овде Срђан Ђукић и у чије име говори.

Ђукић: Говорим у име правде и истине, зато што си урадио оно што си урадио. Био си на славама код тих истих људи, срамота треба да те буде. Што си користио презиме Папић на начин на који си користио, а користио си као Папић из МУП и рекетирао све људе у овом граду.

(Горан Папић је бивши заменик начелника СБПОК-а и породични кум бившег министра полиције Небојше Стефановића, а поднео је оставку у МУП, само неколико дана након што је на чело тог ресора дошао Александар Вулин. Папић је иначе у јавности познат као полицијски функционер који је без дана полицијске школе вртоглаво напредовао у МУП у време Стефановићеве владавине, а медији су о њему извештавали и због бруталног пребијања Дејана Пејовића, власника ресторана „Јахорина“).

Папић: Лепо је што сте ви речит човек, начитан и паметан. То ми је изузетно драго што је ово демократско друштво у којем свако може да искаже мишљење, али ја вам гарантујем да ћемо у блиској будућности имати прилику да чујемо неке од оних који су кривично гоњено због неких прекршаја против вас, па ћемо ускоро имати прилику да сазнамо ко је у овом граду рекетирао.

ПОГЛЕДАЈТЕ СНИМАК РАСПРАВЕ: