Прочитај ми чланак

Градоначелник Крагујевца тражи од грађана да смање потрошњу струје и грејања!

0

Крагујевац је први град који је затражио од домаћинстава да почну са штедњом струје. Овим потезом су отворена врата новог пакла, енергетске хистерије која за циљ има даљу контролу становништва.

Полумутави градоначелник Крагујевца Никола Дашић затражио је од свих градских предузећа, установа и домаћинстава на територији града да што пре почну са мерама штедње електичне енергије.


Он је истакао да препоруке о смањењу потрошње које је упутило Министарство рударства и енергетике важи од 1. септембра 2022. до 31. марта 2023. године.

У том периоду јавну расвету треба смањити за 33 посто, уз органичење рада декоративне расвете на фасадама јавних објеката, споменицима културе, билбордима, светлећим рекламама и новогодишњег осветљења највише на четири сата дневно.

Неопходан је прелазак на лед расвету, максимално користити дневну светлост у радним просторијама, и искључивање расвете у ходницима и просторијама после радног времена.

Препоручује се уградња изолације, замена столарије, а да објекти који се греју не прелазе 20 степени.

Дужности руководиоца предузећа и установа, као и начелника свих градских управа је да се смањи потрошња електричне енергије за 15 одсто.