Прочитај ми чланак

Градоначелник Крагујевца и председници општина Топола и Лапово поднели оставке

0

Градначелник Крагујевца Никола Дашић поднео је данас неопозиву оставку на ту функцију. Дашић је оставку послао Скупштини града а текст оставке која је заведена у писарници градске управе данас по подне објавио портал Глас Шумадије.

По наводима портала, оставке су раније данас поднели и председници општина Топола и Лапово, Владимир Радојковић и Бобан Миличић, јавља агенција Бета.

Ко је још поднео оставку данас?

Непуних 24 сата након што је председник Србије и шеф Српске напредне странке Александар Вучић најавио да ће у неким местима у Србији 17. децембра бити одржани локални избори, широм Србије, градоначелници из редова владајуће партије су почели да дају оставке.

У само неколико минута, до јавности је стигла информација да су са позиција одступили градоначелник Смедерева, Краљева, председник општине Кучево, а на тај корак се одлучио и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Предраг Терзић, градоначелник Краљева, поднео је јутрос оставку, али то није желео да потврди кад су га позвали наши новинари.

Исто је учинио и градоначелник Смедерева Јован Беч, затим председник општине Кучево, Иван Рајичић.

Оставку је поднео и Нихат Бишевац, градоначелник Новог Пазара, а како незванично сазнајемо, оставке би ускоро требало да поднесу и председница Општине Трстеник Милена Турк, председник Општине Трговиште, Ненад Крстић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Талас оставки градоначелника и председника општина уследио је након најаве председника Србије Александра Вучића, који је синоћ гостујући на РТС рекао да ће од 17. децембра бити „неки локални избори„.