Прочитај ми чланак

ФАЈТ У СКУПШТИНИ: ЈОВАНОВИЋ – Дачић је ђилкош! ИВИЦА – Чеда кризира!

0

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић и шеф дипломатије Ивица Дачић опет су жестоко заратили! Јовановић је најпре испрозивао Дачића поручивши му да "ђилкош дипломатију може да води пијан у Гучи", али му ни социјалиста није остао дужан, па је на све узвратио речима да "разуме Чедину нервозу јер има кризу".

Све је почело Јовановићевом прозивком на Дачићев рачун.

Foto: Printscreen RTS

– Дачић каже – не могу да верујем да Европа не може ништа да уради. Ко каже да не може? Европа нам је показала где смо. Кад водимо ђилкош дипломатију, онда завршимо онако како заврши сваки провинцијални ђилкош. Ми од (аустријског канцелара Себастијана) Курца очекујемо да нам помогне да решимо проблеме с Приштином? То можда може ујутро у три сата пијан у Гучи под шатором да ради, али као министар спољних послова на тако нешто нема право – рекао је Јовановић.

Оценио је да је Србија жртва „ђилкош политике“ и јуначења и држања лекција другима.

– Док ти с друге стране муфтија лепи сто евра на чело, а ти певаш Ердогану. Је л’ Ердоган признао Косово? Јесте. Је л’ лобирао да Косово уђе у Интерпол – лобирао. Па што њему певаш „Осман агу“, а нама делиш лекције о патриотизму – упитао је Јовановић.

Министар спољних послова је оштро одговорио на прозивку лидера ЛДП.

– Чеда има кризу, разумем га. Он ради свој посао, само му лоше иде, и нервозан је, као и његови налогодавци, који траже да престанемо с повлачењем признања, јер то руши њихов концепт да је све већ решено – одбрусио је Дачић.

Подршка социјалиста-Чеда је повампирени политички мртвац и удавача

У одбрану Ивице Дачића стала је и посланичка група СПС.

– Повампирени политички мртвац, који се однедавно, после годину дана, појавио у Скупштини, хистерично дели лекције председнику државе, а на крајње груб и примитиван начин вређао је министра спољних послова и покушавао као политичка удавача да се неком понуди – рекао је посланик СПС Неђо Јовановић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!