Прочитај ми чланак

ЕКСКЛУЗИВНО, АЛЕКСАНДАР КОНУЗИН ЗА „СРБИН ИНФО“: Српске пријатеље нисам заборавио

0

Konuzin Bubakov2

Прва Руско-српска привредна изложба и Први београдски пословни форум отворени су у среду у Београду, уз учешће 87 руских и 100 српских фирми. Сусрет је организован у хотелу „Метропол Палас“, а учествују фирме из области саобраћаја, енергетике, медицинске опреме и пољопривреде.

У оквиру манифестације одржан је округли сто са темом „Перспективе раста националних привреда земаља балканског региона и Руске Федерације“. На овом округлом столу своју учешће узео је и Алексансар Конузин, бивши амбасадо Русије у Србији, који је ексклузивној изјави за „Србин инфо“ открио чиме се бави после завршене службе у Београду.

Cepurin Konuzin

Србин Инфо: Господине Конузин, наше читаоце занима да ли сте и даље активни у дипломатији?

Александар Конузин: Сада радим у Москви. Отишао сам у пензију, али сам и даље активан. Позвали су ме да радим у Министарству одбране, где се бавим питањима међународне војне сарадње.

Истовремено се веома трудим да будем друштвено активан. Наравно, одржавам контакте са пријатељима из Србије, са људима из бизниса и из сфере културе.

Србин Инфо: Узели сте учешће у неком конкретном друштвеном пројекту?

Александар Конузин: Тренутно се веома трудим да помогнем организацију обележавања стогодишњице почетка Првог светског рата. У Русији је разрађен детаљан, врло велики план ових догађања. И ја се надам да ће српска држава блиско сарађивати са Русијом по овом питању, те да ће део манифестација бити организован и у Србији.

Србин Инфо: Господине Кунизин, да ли знате да вас Срби нису заборавили? Фејсбук страница  „Александар Конузин Fan Club“ и даље привлачи много пажње.

Александар Конузин: Веома се радујем што моји српски пријатељи показују тако велико интересовање према мени. И од свег срца желим да их поздравим, као и све чланове Александар Конузин Fan Clubа. Срећан што сам опет на тлу Балкана у Србији. Овде видим много мојих добрих пријатеља и свима желим све најбоље – поручио је Конузин.

(Србин.инфо, фото: Незла73)