Прочитај ми чланак

Двери: Вучић припрема алиби за крађу избора

0

Београд -- Покрет Двери оценио је неистинитим и опасним тврдње да лидери опозиције имају план за изазивање сукоба током изборног дана.

Тај покрет оценио је да наводи о планираном изазивању сукоба на изборни дан показују намеру лидера СНС Александра Вучића да себи обезбеди алиби за крађу избора и да онемогући свако указивање на нерегуларности.

„Нове Вучићеве скандалозне измишљотине да наш председнички кандидат Бошко Обрадовић има некакав план са Јеремићем и Јанковићем за ‘изазивање сукоба током изборног дана’, веома су опасне јер показују Вучићеву намеру да себи обезбеди алиби за крађу избора и да онемогући свако указивање на нерегуларности“, наведено је саопштењу .

Додаје се и да је Вучић, како се наводи, „преко свог службеног гласника Информера“, упутио јасну претњу поменутим кандидатим.

„Обавештавамо Вучића да смо ми већ доказали нерегуларност и објаснили грађанима да је крађа избора у току, јер надлежна тела за надзор и контролу у току изборног процеса немају капацитет да тај посао обаве у складу са законом или су у његовој служби или он онемогућава њихово формирање“, пише у саопштењу.

Додаје се и да Вучић већину медија држи под својом контролом и да је спровео државни удар суспендовањем рада парламента као јединог места на којем могу да се чују аргументи опозиције.