Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Власт не сме да каже истину о мигрантима

0

Вучићева Влада коначно прихвата ставове Двери, и изражава забринутост због развоја проблема у вези са останком миграната у Србији.

b

Вучићева Влада коначно прихвата ставове Двери, и изражава забринутост због развоја проблема у вези са останком миграната у Србији.

Српски покрет Двери жели да подсети читаву јавност, да смо од почетка појаве мигрантске кризе, упозоравали да велики прилив миграната у Србију, може да изазове нестабилност и велике проблеме у земљи, што се данас испоставило као тачно, након свих насилних иступа миграната према грађанима Србије.

Премијер Вучић се тада није сложио са нашим ставовима, подржавајући прилив великог броја миграната у Србију, слушајући Брисел и тиме тада потенцијално угрозивши безбедност свих грађана Србије, а данас се у јавности могу чути другачије изјаве, као изјава министра Вулина, да ће затражити драстичније мере према мигрантима.

Српски покрет Двери је још у децембру прошле године издао саопштење у којем смо изразили став да не желимо мигрантске центре у Србији, јер је најављено да ће се од касарне у Белој цркви направити мигрантски центар. Овим поводом су и чланови Двери из Беле цркве били привођени у полицију на саслушање.

Након тога је наш правни тим закључио да Србија нема правну обавезу да пушта мигранте у Србију и да се границе морају обезбедити.

Тадашњи мандатар Вучић, не да није слушао наше предлоге, већ је поново послушао „савете“ страних тутора и увезао нове мигранте, два затвореника из једног од најозлоглашенијих америчких војних затвора Гвантанама са Кубе.

dveri

У време када су све нормалне земље, затварале своје границе, како због огромног прилива миграната, тако и због опасности од тероризма који тресе целу Европу, Вучић је још пуштао и озлоглашене светске криминалце и Србију претворио у потенцијалну мету терористичких напада.

Након тога, актуелна власт је некако решила да уведе строжију контролу наших граница, посебно према Бугарској и БЈР Македонији. До тада је подигнуто 1.238 пријава против нелегалног уласка у нашу земљу, као и 173 кривичне пријаве за кријумчарење 2.385 лица, а нису донете мере које су одавно требало да буду покренуте у функцији спречавања ових појава.

Ни ово није окренуло Вучићеву владу од либералног приступа према мигрантској кризи. Мигранти су се све агресивније понашали, а у међувремену су једног полицајца претукли, нанели тешке повреде младићима у Суботици и изболи ножем младог човека у Шиду.

И као епилог, када је председник Двери, Бошко Обрадовић, на заседању Скупштинског одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва, поново подсетио да је безбедност грађана Србије задатак број један и да се мора увести квота за улазак миграната у Србију, био је прекинут од стране председника Одбора, јер власт још није спремна да се суочи са пуном истином и промени своју погрешну политику.

Једини прави приступ према мигрансткој кризи јесте рестриктивни, јер тако поступају све озбиљне и стабилне земље, које брину о својим грађанима. О томе смо говорили и на Међупарламентарној конференцији у организацији Руске Думе прошлог октобра у Москви.

А ко је био у праву по питању приступа за решавање проблема миграната у Србији, грађани могу и сами да закључе. Вучићева власт је пуштао мигранте да се неконтролисано крећу Србијом, дозвољавала им да физички нападају грађане Србије, а Двери су од почетка приступили озбиљно решавању проблема око миграната, предложили да се уведу квоте за улазак у земљу, да се појача безбедносни систем и да проблем решавају они који су га и изазвали, а то засигурно нису грађани Србије нити држава Србија.

Власт не сме да каже истину о мигрантима, јер би тиме признали да је њихова политика погрешна. А грешака које се виде из дана у дан све је више.

Информативна служба Двери