Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: У Војводини хоће да дозволе гејевима да усвајају децу

0

gej porodica

Покрет Двери оштро се противи моделу Закона о родној равноправности, који је пре пар дана био предмет расправе у Покрајинској скупштини, а директан предлагач тог модела је Саша Јанковић, заштитник грађана, чију смо смену већ тражили.

Један од разлога за његову смену је и спорни модел Закона о родној равноправности. Тај закон покушај је да се на мала врата, прво кроз покрајински парламент и у сарадњи са Бојаном Пајтићем, а након тога и кроз републички, усвоји закон које ће дозволити хомосексуалцима, трансвеститима, једноставно, свим припадницима ЛГБТ популације да усвајају децу.

Покрет Двери је на ово већ указивао и упозоравао да је Геј парада само први корак геј марша кроз институције Републике Србије, чији је крајњи циљ доношење закона да истополни партнери добију право да усвајају децу. Након тога смо доказали и покушај убацивања у школе у Војводини, предмета „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“, који је за циљ имао промовисање идеологије хомосексуализма и разбијање институције породице. И успели смо да избацимо све спорне моменте из уџбеника. И сада срамни модел закона о родној равноправности у две тачке промовише исто:
Члан 53, који дефинише усвајање деце, гласи:

„Свако лице у генеративном добу има могућност да под истим условима поднесе захтев за усвојење детета, без обзира на пол и на брачно стање.“

Пре свега, лоше је што је у Србији брачна и ванбрачна заједница изједначена пред законом. Друго, да ли то значи да ће и хомосексуалци, трансвестити или педофили имати право да усвајају децу?

Члан 56, који се бави родном равноправношћу у образовању – наставним планом и програмом, између осталог, говори и следеће:

„…обавезно стицање знања из области сексуалног образовања и репродуктивног здравља, промовишу многострукости и вишеслојности људских идентитета и тачан приказ истополне сексуално-емотивне оријентације, трансродности, трансполности и интерсексуалности…“

Сматрамо да деца у школама требају да стичу знања о својој традицији, култури и вери и да породичан систем вредности буде у првом плану, а не да се промовише идеологија хомосексуализма.

Захтевамо од предлагача Закона о родној равноправности, Саше Јанковића, и председника Покрајинске Владе Бојана Пајтића, да повуку овај модел закона из расправе. И као најважније, да се избаце тачке 53 и 56, или да се тачно прецизира ко има право да усваја децу и да брачна заједница између мушкарца и жене буде први услов који треба да се испуни при усвајању деце.

Не прихватање Породичне декларације од стране покрајинског парламента, увођење срамног уџбеника који промовише хомосексуализам, убацивање новог пројекта у основне школе у Војводини „Секс за почетнике“, који ће тек бити тема обраћања јавности Покрета Двери и на крају модел Закона о родној равноправности, и више су него довољни разлози да председник Скупштине Војводине, Иштван Пастор, за којег такође знамо да баштини породичне вредности, прими делегацију Двери, која ће му предложити решења за сва спорна питања, која смо овде поменули.

Инфо служба Покрета Двери