Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: У страху су велике очи – власт пред поразом

0

dveri srpska zastava

Све учесталији напади од стране Нове Србије, СПС-а, а сада и СНС-а на Двери и Бошка Обрадовића јасно говоре о страху чачанске владајуће коалиције пред наступајуће локалне изборе.

Долази време подвлачења црте и подношења рачуна грађанима шта су то (у)радили за четири године власти, а никаквих резултата нема, Чачак одумире, млади и образовани се одсељавају, нема никаквих инвестиција и отварања нових радних места, док су сва предизборна обећања остала само празна прича. Ово се посебно односи на НС и СПС који су на власти у Чачку знатно дуже од тога, али од одговорности што су подржали Нову Србију да влада 20 година нашим градом и рођеног брата Велимира Илића за градоначелника и тако продали изборну вољу грађана из 2012 – неће моћи да побегну ни чачански напредњаци.

Свима у нашем граду је већ више него јасно да једино Двери и Окупљање за спас Чачка око Двери може да победи ову власт која траје већ две деценије. Такође, огроман број Чачана у Бошку Обрадовићу виде симбол и носиоца тих преко потребних промена у нашем граду. Зато очекујемо да ће напади на Двери и Бошка Обрадовића свакога дана бити све јачи, јер они који држе власт 20 година и њихови политички партнери који су се продали за део власти неће лако препустити своје позиције и привилегије.

Посебан страх код владајућих се појавио када се видело да Двери подржавају представници чачанске интелектуалне и стручне елите попут мр Владимира Димитријевића, др Бошка Јовичића и др Милана Рогановића, омладина оличена у Покрету српске омладине или чак и странке које су део власти на републичком нивоу попут Градског одбора Јединствене Србије… То што подршка Дверима свакога дана расте и међу пословним људима у нашем граду који најбоље осећају привредно замирање Чачка и желе промене – тек је у власти изазвало праву панику. Власт тако остаје без било какве подршке и на изборе излази ослоњена једино на страначку војску запослену по јавним предузећима и установама.

Идеја НС, СПС и СНС да се пред изборе разбију у више колона и глуме као да нису били на власти заједно четири године, а да после избора поново саставе исту владајућу коалицију и наставе даље истим путем – једноставно неће проћи. Позивамо их да на изборе изађу заједнички на једној изборној листи и провере шта грађани мисле о њиховом заједничком раду у последње четири године. Такође их позивамо да за градоначелника заједнички кандидују Велимира Илића и тако оголе ко заиста влада овим градом. Са друге стране, бирачи ће имати Двери и широко народно опозиционо окупљање са водећим чачанским интелектуалцима, привредницима и стручњацима из разних области на челу, цео један тим који ће предводити Бошко Обрадовић, спреман да смени ову дотрајалу власт и на себе преузме одговорност да овај град поведе новим путем.

Извор: Двери / Србин.инфо