Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: СПЦ да се изјасни о правно-обавезујућем споразуму

0

Београд -- Покрет Двери оцењује да је потребно и да се СПЦ изјасни о потписивању правно-обавезујућег споразума Београда и Приштине.

Из тог покрета најављују и да ће патријарху СПЦ Иринеју послати писмо у којем ће затражити да се о томе изјасни у Ускршњој посланици.

Покрет Двери је навео да посета помоћника државног секретара САД Веса Мичела „потврђује уцењивачку политику САД према Србији“, додајући да је недопустиво да се зарад пута у ЕУ и празних обећања о некаквој помоћи, Србија одриче дела територије и наруши сопствене националне интересе.

„Сама ова посета, поруке које видимо у режимским медијима и тон којим се (председник Србије) Александар Вучић обраћа јавности овим поводом указују да је он спреман да испуни захтеве САД, односно да пристане на чланство лажне државе Косово у међународним организацијама у замену за ‘отворена врата’ ка ЕУ и ‘економску и политичку помоћ САД’ и ; да потпише правно обавезујући споразум у том правцу“, навео је тај покрет након одржаног састанка њихове радне групе за Косово и Метохије.

Покрет Двери је навео да „долазак чиновника САД није део решења него део проблема, јер док год они који су на власти у Србији буду радили по диктату Запада интереси Србије ће бити угрожени“.

 

Радну групу покрета Двери за Косово и Метохију чине Бошко Обрадовић, Слободан Самарџић, Драган Тодоровић, Драгана Трифковић, Славиша Ристић, Марко Јакшић и Дејан Мировић, наводи се у саопштењу.