Прочитај ми чланак

Двери: РИК 72 сата броји 1,96 одсто гласова

0

bosko-obradovic-dveri_660x330

БЕОГРАД – Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да Републичка изборна комисија
(РИК) још одлаже своју кључну седницу на којој би требало да одреди шта је са „тих фамозних“ 1,96 одсто бирачког тела које последњих 72 сата не могу да преброје.

Невероватно је да је 98 одсто бирачког тела пребројано за

12 сати, после затварања биралишта, а већ 72 сата не може да се преброји 1,96 одсто гласова, истакао је лидер Двери.

Обрадовић је новинарима у Скупштини, у паузи седнице РИК, рекао да је реч о 164 спорна бирачка места.

Обрадовић изразио је данас сумњу да је одлагање РИК-а да анализира 164 бирачка места намерно да би се нашао начин да се поједине опозиционе листе спусте испод цензуса, а да се српским напредњацима повећа број посланика.

„Из непознатих разлога РИК одлаже анализу ових 164 бирачких места и наша оправдана сумња је да се тражи начин како да се изврши манипулација на тих 164 бирачка места да би се одређене листе спустиле испод цензуса и тиме под Донтовом систему подигао број народних посланика који припадају СНС-у“, рекао је Обрадовић.

 

Највише неправилности на Косову и Метохији

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да су представници изборне листе ДСС-Двери приликом увида у бирачки материјал највише неправилности до сада уочили на Косову и Метохији где је, како је навео, радио ко је шта хтео и бројао гласове како је хтео.

Према његовим речима, опозиција није имала своје представнике на Косову како би надзирала сам ток гласања и бројање гласова.

„Већ смо уочили бројне неправилности да владајуће странке попут Социјалистичке парије Србије, а посебно Српске напредне странке имају далеко више у записницима него према ономе што се налази у бирачким врећама“, рекао је Обрадовић новинарима у Скупштини Србије где заседа Републичка изборна комисија.

Према његовим речима, на Косову су оштећене све опозиционе партије на рачун владајуће коалиције.

Обрадовић је рекао да се приликом увида у бирачки материјал све фотографише и да ће све бити представљено јавности.

Изборни материјал у РИК-у осим ДСС-Двери, прегледају и представници листа Заветници, СНС, Доста је било, СПС-а, ДС-а.

 

ФоНет, Танјуг, Бета