Прочитај ми чланак

„Председник РИК-а повезан са фирмом која је пружила логистику фантомима у…“

0

Председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић као члан извршног одбора ЈП "Пошта" учествовао је у додели посла вредног милијарду динара фирми "T&M Group Solutions" која је повезивана са довођењем фантомских бирача из Републике Српске на гласање у Београд 17. децембра, написао је на друштвеној мрежи "X" Ђорђе Микетић.

Поред функције председника Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић обавља и функцију члана Извршног одбора ЈП „Пошта“.

Како наводи у својој објави на друштвеној мрежи „X“ Димитријевић је као члан Извршног одбора поште учествовао у додели новчаних средстава за посао фирми „T&M Group Solutions“ која је повезивана са довожењем фантомских бирача на изборе 17. децембра у Београд из Републике Српске.

„Са ове функције укључен је у доделу послова које из Поште исисавају огроман новац (нов лого, машна, пакетомати, електрична возила, апликације које не раде..) у вредности око 30 милиона евра. Пошта је фирми T&M solutions i konzorc. доделила милијарду динара за обезбеђење својих објеката, а њихова возила су испред Арене снимљена док се вршила логистика и распоређивање фантомских бирача“, наводи Микетић у својој објави.

Такође он је у истој објави приложио и документацију која сведочи о томе да је фирма „T&M Group Solutions“ од Поште добила посао вредан више од милијарду динара за обезбеђење објеката. Микетић додаје да је та фирма основана 2022. године а да је за кратко време добила послове обезбеђивања објеката РФСО, Клиничког центра и града Београда.

„Сувласник Дане Шијан је један од 2000 “угледних личности” потписника СНС кампање, а са Владимиром Мандићем је већ био привођен због учествовања у изборним манипулацијама у ЦГ. Фирма је прешла руке “арапских партнера” док Шијан остаје директор“, објашњава Микетић.

Ко је Дане Шијан?

Дане Шијан је заједно са рукометашем Владимиром Мандићем приведен у Црној Гори уочи локалних избора у Никшићу у марту 2021. године. Они су се сумњичили да су у Црну Гору нелегално уносили новац и помагали коалицији окупљеној око проруског Демократског фронта (ДФ).

Њима је црногорска полиција је 14. октобра 2022. на граничном прелазу Метаљка из правца Босне и Херцеговине, уручила решење о забрани уласка, јер је утврђено „да постоје разлози националне безбедности, који су познати Агенцији за националну безбедност.“

Шијан је иначе био рукометни репрезентативац – голман, играо је у Рукометном клубу Партизан, али је већи део своје каријере провео у иностранству. Две сезоне у Београду одиграо је заједно са Владимиром Мандићем, са којим је касније и хапшен.