Прочитај ми чланак

Одржан протест због изборне крађе и неразјашњеног убиства Оливера Ивановића ВИДЕО

0

Након двонедељне паузе, испред Републичке изборне комисије, у улици Краља Милана, у Београду, одржан је протест Србија против насиља због, како тврде представници те политичке групације, изборне крађе, 17. децембра прошле године, коју је спровео режим Александра Вучића.

Србин.инфо се налазио на лицу места и пренос дешавања можете погледати на нашем Јутјуб каналу:

Саобраћај у улици у којој се налази РИК, обустављен је, а грађанке и грађани су пристигли.

Међу окупљенима су били представници листе Србија против насиља. Постављен је комби на којем се очекује њихово обраћање.

Након окупљања код РИК, одржана је шетња до цркве Светог Марка где су биле упаљене свеће за Оливера Ивановића.

Окупљенима се обратила Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде, која је више од десет дана штрајковала глађу због изборне крађе у просторијама РИК.

Имајући у виду да је на данашњи дан, пре шест година, убијен српски политичар са Косова и Метохије, Оливер Ивановић, који није био део тамошње Српске листе и под контролом режима из Београда, Александра Вучића, а да за то убиство још нико није одговарао, опозициони политичари са листе Србија против насиља посвећују вечерашњу побуну и против таквог трагичног случаја.

Такође, подсетимо да је упркос наводима да Европски парламент неће расправљати и доносити никакве резолуције у вези са изборним махинацијама Александра Вучића, јуче, ипак, на пленароној седници тог тела изгласано да ће посланици ЕП расправљати о српским изборима сутра, 17, јануара, а да ће изгласати резолуцију у фебруару.