Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Режимска изборна крађа на Вождовцу је већ почела

0

dveri

Владајући режим на челу са СНС измишља непостојеће групе грађана којима мимо закона обезбеђује потписе за предају изборне листе, док се другим учесницима у изборима не дају општински оверивачи и одуговлачи могућност да уопште узму учешћа на изборима.

Већ сам почетак изборног процеса за локалне изборе на општини Вождовац постаје нерегуларан и скандалозан. Кренимо редом.

Избори су расписани у среду, 23. октобра. У општинској управи у четвртак, 24. октобра избегавају да дају одговор када ће моћи да се преузму изборни материјали и добију општински оверивачи за почетак скупљања потписа. У петак, 25. октобра начелница општинске управе даје информацију да ће изборна комисија заседати у суботу, када ће прописати сва изборна документа и роковник радњи, који ће бити свима доступни у понедељак 28. октобра.

Упућује заинтересоване на писарницу да предају захтев за излазак оверивача на терен. У суботу, 26. октобра пре подне заседа изборна комисија и прописује изборну документацију, односно доноси одлуку о облику и садржају образаца за поједине радње у поступку спровођења избора на Вождовцу. Тада почиње изборна превара.

Истог дана у 17.10 часова Српска напредна странка предаје своју листу кандидата, што значи да су за неколико сати добили овериваче, сакупили потписе односно изјаве 1700 гласача да подржавају изборну листу СНС, средили сву документацију у електронској форми и предали, иако је то апсолутно немогуће физички урадити за неколико сати – изузев ако то све нисте унапред припремили или фалсификовали. Сутрадан, у недељу, 27. октобра изборна комисија проглашава листу СНС на месту број 1, што практично значи да је СНС окончала предају изборне листе пре него што је уопште у понедељак почео изборни процес за све друге учеснике у изборима.

Одговорно тврдимо да је ово немогуће учинити без фалсификовања потписа. СНС највероватније уопште није ни скупљала потписе, тј. грађани нису лично долазили да подрже њихову листу, већ су оверивачи само оверили припремљене изјаве подршке без присуства оних који су ту потписани, што је противзаконито. Дакле, Српска напредна странка је већ на првом кораку довела у питање изборни процес на Вождовцу.

Voydovac8

Шта се даље дешава?

Покрет Двери, поштујући процедуру, у понедељак одлази по изборну документацију и општинске овериваче добија по једног за суботу и следећи понедељак, што значи тек за 5 односно 7 дана, и то само по једног. На питање зашто само једног оверивача за две локације и само два дана а не пет колико смо тражили, добијамо одговор да их општина има само пет и да су сви заузети, а свакако их можемо добити још и касније када буду слободни. Општински оверивачи које не могу да добију Двери и остали озбиљни учесници у изборима у понедељак добијају непостојеће групе грађана, очито директно потпомогнуте од стране СНС са циљем да одвуку гласове опозиције. И шта се догађа: већ у понедељак изборне листе предају непознате групе грађана које то никада не би успеле да ураде за један дан да их није направио режим који им је скупио потписе, тј. противзаконски фалсификовао потписе за њихове потребе.

Дакле, владајући режим на челу са СНС измишља непостојеће групе грађана којима мимо закона обезбеђује потписе за предају изборне листе (исто ради и за себе и своју изборну листу), док се другим учесницима у изборима не дају општински оверивачи и одуговлачи могућност да уопште узму учешћа на изборима. Јасно је да је у питању режимски притисак на Двери као истинску опозицију на Вождовцу и да је режим на све спреман како би очувао своју власт. Проблем је што о овоме ћуте и СПС и ДСС који су на власти заједно са СНС на Вождовцу, али и ДС и ЛДП који глуме опозицију, а све време су у договору са СНС.

Као што смо то показали и доказали на претходним локалним изборима у последњих годину дана, изборни процес у Србији губи смисао и полако клизимо у диктатуру новог највећег сина нашег народа и народности. Таква врста изборних нерегуларности и крађа не сме бити дозвољена и Покрет Двери ће се супротставити на све начине, па ако треба и бојкотом избора за које свакако нећемо дозволити да буду одржани на овако криминалан начин.