Прочитај ми чланак

ДВЕРИ представиле свој предизборни програм за локалне изборе на Вождовцу

0

Dveri plakat-vozdovac

 

Заједничка изборна листа Нова снага Вождовца, коју чини Покрет Двери и осам других патриотских организација, представља свој предизборни програм за локалне изборе.

ДВЕРИ – НОВА СНАГА ВОЖДОВЦА, Српски сабор Заветници, Сабор српског јединства, Удружење „Српска Крајина”, Покрет Жене савест Србије, Покрет ветерана Србије, Удружење „Слободна Србија”, Удружење привредника „Национална свест” и Покрет за Србију представљају предизборни програм за локалне изборе на Вождовцу:

ЗА ДОМАЋИНСКУ РАСПОДЕЛУ БУЏЕТА!

 
МИ ПРЕДЛАЖЕМО:

1. УШТЕДЕ:
Домаћинским односом према буџету општине Вождовац и спречавањем беспотребног расипања новца грађана можемо значајно уштедети! Пре свега укинути или смањити: сувишни страначки административни апарат у општини, фингиране и напумпане услуге по уговору, бонусе и награде за партијске војнике, прање новца и крађу при капиталним улагањима у инфраструктурне пројекте у општини, преплаћене или непотребне функције у општинским службама, плус забранити расипање новца на превоз и возикање партијских функционера за приватне послове о трошку грађана и сл.

2. ПРЕУСМЕРАВАЊЕ УШТЕЂЕНОГ У НОВО УЛАГАЊЕ:

1) ЗЕЛЕНИ ВОЖДОВАЦ и МИКРО ПИЈАЦЕ – озелењавање и покретање пољопривреде на Вождовцу
У сарадњи са Републиком и Градом покренути давање бесповратног кредита грађанима са Вождовца који су спремни да прошире или покрену пољопривредну производњу. Изградити ЗЕЛЕНЕ МИКРО ПИЈАЦЕ у насељеним деловима наше општине где ће Вождовчани од својих комшија без посредника и накупаца моћи да купују најздравије производе без ГМО!

Одвојити део средстава из општинског буџета за пошумљавање и озелењавање Вождовца! Наша општина мора бити здрава и пријатна за живот!

2) МОБА, КОМШИЈСКА ПОМОЋ и СОЛИДАРНОСТ – повећање бриге за ближње и здраву животну средину у нашој општини

Општина Вождовац треба да организује мобе, пре свега међу најмлађима, ученицима основних и средњих школа, као и међу свим грађанима који ће се бринути о својој средини чистећи јавне површине, помагати старачким домаћинствима и својим комшијама.

При општини Вождовац покренућемо Фонд солидарности у којем би се прикупљала средства од имућнијих Вождовчана и других људи добре воље, а затим преусмеравала на најугроженије на нашој општини! Ми не смемо да дозволимо да немамо новац за финансирање лечења наше деце и за помоћ онима којима је то најпотребније!

3) КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ИНВЕСТИТОРЕ ИЗ РАСЕЈАЊА
У општинској управи отворићемо посебну канцеларију за сарадњу са дијаспором у циљу нових улагања у разне пројекте који се остварују на територији општине Вождовац.

4) УКЉУЧИВАЊЕ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ И РАТНИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА У ДРУШТВЕНИ ЖИВОТ
Залажемо се да се повећа број запослених особа са инвалидитетом и ратних војних инвалида у општинској администрацији. Напомињемо да је брига о особама са инвалидитетом сведена на минимум и да их морамо активније укључити у друштвени живот!

5) ПОРОДИЦА НА ПРВОМ МЕСТУ – Борба за сваку нову бебу
Ми смо за ПОРОДИЧНИ ВОЖДОВАЦ! Уштедом и правилним преусмеравањем средстава из буџета можемо обезбедити редовну месечну помоћ за незапослене породиље, самохране мајке и очеве без запослења, и бројне сиромашније породице са више деце!

Путем уштеда на беспотребном расипању буџета средства преусмерити пре свега на повећање наталитета на нашој општини. Тврдимо да у буџету после уштеде има сасвим довољно средстава да се додели једнократна помоћ за свако новорођено 3, 4, 5, 6… дете. Ово је једини и прави начин да покажемо да нам је породица и живот на првом месту!

6) ИНФОРМИСАНОСТ ГРАЂАНА и КОНТРОЛА НАРОДНИХ ПРЕДСТАВНИКА ОД СТРАНЕ НАРОДА
Увешћемо Одборнички дан за пријем грађана који ће моћи да поставе питања о одборничком раду и о ономе што их интересује. На овај начин би се успоставила контрола између грађана и њихових представника, као и повећала активност самих одборника који одговарају пред грађанима Вождовца.
Сваки грађанин у сваком тренутку мора да има могућност да провери на шта се троши његов новац, шта ради сваки запослени у општини, колика му је плата… Ове информације морају да буду доступне у сваком тренутку на званичном сајту општине, такође општина мора да буде активна на друштвеним мрежама и да преко њих пружа све потребне информације грађанима, а „Вождовачке новине” морају да буду информативни лист о раду општинске управе, догађајима на Вождовцу и раду свих одборничких група, а не гласило партија на власти.

7) КУЛТУРНИ ЖИВОТ У ПРИГРАДСКИМ НАСЕЉИМА
Повећаћемо квантитет и квалитет културног живота у приградским насељима у нашој општини. Сматрамо да се из буџета морају издвојити посебна средства за културне манифестације и на тај начин грађанима приградских насеља пружити богатији културни живот.

8) МЛАДИ и ПЕНЗИОНЕРИ – ПОСЕБНА ВРЕДНОСТ ВОЖДОВЦА!
Сматрамо да је од посебног интереса да се што већи број пензионера волонтерски укључи у друштвени живот и своје време и знање дају на корист својој општини. Постоји велики број Вождовчана који су у пуној радној снази пензионисани и могу још много да допринесу својој општини.

Тражимо да се средства одвојена за стипендирање најталентованијих Вождовчана повећају и да се тим младим људима омогући да после завршених студија могу да раде и допринесу нашој општини!

Канцеларија за младе мора да има већу улогу у општинском животу. Без обзира ко вршио власт Канцеларија за младе треба да буде нестраначка и да укључује што више младих Вождовчана у друштвени живот. Канцеларија за младе мора пре свега да се бави очувањем српске културе и традиције, хуманитарним и социјалним радом, као и организовањем спортских активности.

9) ОБНАВЉАЊЕ СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ И ТУРИЗАМ
Сматрамо да општина Вождовац са споменицима културе који се налазе на њеној територији представља важан сегмент српске културе. Такође сматрамо да Вождовац има шта да понуди у области туризма и да је недовољно искоришћен тај део потенцијала наше општине. На овај начин Вождовац може да се представи како земљи тако и свету и да на овај начин обезбеди и додатне финансије, али је потребно и улагање у обнову споменика културе и туристичке потенцијале.

10) ОСНОВНА ИНФРАСТРУКТУРА ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ
Сматрамо да је недопустиво да у 21. веку постоји део српске престонице који нема асфалтиране улице, решена питања водовода и канализације, струје или телефона. Сматрамо да су то минимална цивилизацијска достигнућа која морају бити омогућена сваком домаћинству.

Информативна служба Двери