Прочитај ми чланак

ДВЕРИ Посета Си Ђинпинга је значајна геополитичка порука – Србија има алтернативу

0

Поводом посете кинеског председника Си Ђинпинга Србији, Српски покрет Двери се путем саопштења обратио српској јавности којег портал Србин.инфо преноси у целости:

Prvi-Sekretar-Kineske-ambasade Bosko Obradovic

„Српски покрет Двери изражава добродошлицу и задовољство због тродневне посете председника Кине Си Ђинпинга Србији. Сматрамо да ће се тек у наредном периоду видети значај ове посете, а грађани Србије добили су још једну поруку да фанатични пут Србије у неизвесну Европску унију има реалну алтернативу у стратешкој сарадњи Са НР Кином и Руском Федерацијом.

Сагласност за реализацију неколико нових стратешких пројекта између Кине и Србије које доноси председник Си Ђинпинг, а пре свега позив на вечно пријатељство и искрено партнерство, као и неодступна међународна подршка НР Кине у очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије очити су разлози да изразимо своје велико задовољство због уприличене посете.

 Посебно нас радује, што се овом посетом потврђује континуитет два велика међународна стуба подршке Србији: НР Кине и Руске Федерације.

У времену када је безалтернативни и фанатични пут Србије у Европску унију, која се распада на наше очи, и даље стратешко опредељење владајућег режима, посета председника Си Ђинпинга указује на јасне сигнале да коначно и реално Србија има могућност да изабере да ли ће даље путем евроинтеграција, учлањења у НАТО, путем распродаје најзначајнијих привредних и природних ресурса, увођењем слободне трговине ГМО храном, путем даље финансијске зависности од међународних кредитора ММФ-а и Светске банке, који су девастирали српску привреду, а грађане Србије претворили у јефтину радну снагу у сопственој земљи, или ће се окренути својим историјским и потврђеним пријатељима на челу са Руском Федерацијом и НР Кином, које нас никад нису бомбардовале, које у УН бране суверенитет, морални и територијални интегритет Србије и кренути путем где ће Србија бити уважени и поштовани партнер у свим сферама међународне сарадње: од економије и безбедности до културе и образовања.

Стратешким опредељењем Србије за више сарадње са Русијом и Кином, а мање са ЕУ, долази се на позицију програмских мера Српског покрета Двери, који се од почетка политичке активности залаже управо за интензивнију сарадњу са Кином и Русијом у односу на администрацију ЕУ и САД. У прилог томе да Двери планирају интензивније односе са НР Кином иде и недавно учешће члана председништва Двери, адвоката Марка З. Пушице на Међународном форуму за борбу против организованог криминала (IFCCLGE) крајем прошле године у Пекингу, као и присуство првог секретара амбасаде Републике Кине господина Чи Линјунга на прослави приликом уписа Српског покрета Двери у регистар политичких организација у Србији.

dveri-konferencija-kina-2015-

Искрено се радујемо да ће геополитичке промене које доносе ове две велике светске силе позитивно утицати на избављење Србије из колонијалног ропства и створити услове за удаљавање од погубног пута Србије у ЕУ и НАТО.