Прочитај ми чланак

ДВЕРИ најјача опозициона странка у Западној Србији (резултати избора)

0

PRISTALICE POKRETA DVERI ISPRED RTS

Двери су дефинитивно створили јаку базу у Западној Србији и постали једина снажна опозиције владајућим НАТО странкама, у овом делу Србије.

АРАНЂЕЛОВАЦ

Изборна листа Двери, на којој су се налазили и представници Сабора српског јединства, освојила је 1.231 глас, односно 5.3%, чиме ће у СО Аранђеловац имати два одборника, један мање од ДСС и ЛДП.
Покрет Двери у Аранђеловцу је иза себе оставио ДС, УРС и СРС.

У Чачку су Двери поново имале најбољи резултат у целој Србији, и то двоцифрени: освојили су 11, 6% гласова и заузели треће место иза СНС и СПС. У овом граду и ДС,  НДС,  УРС, ЛДП, ДСС, и СРС нису имали више од 5% освојених гласова.

По овим податцима, Двери су у западној Србији, дакле, самостално јаче од свих  шест донедавно великих политичких странака, и једине су изнад цензуса уз СНС и СПС.

Исти случај је и у Краљеву, Лучанима и Горњем Милановцу, где су Двери такође на трећем месту, а све друге политичке странке изузев СНС и СПС – испод цензуса.

У Краљеву су освојили, 6, 8%, у Лучанима, 5, 8%, у Горњем Милановцу, 5, 5%. Овоме треба додати и прелазак цензуса у Пожези (6, 2%), Косјерићу (6%), Новој Вароши (5, 8%) и Ариљу (5, 5%), док је други најбољи резултат Двери у Србији постигнут у Љигу (7, 5%).

Двери ће у петак, 21. марта у Чачку представити нову опозицију Вучићевој власти која креће из Западне Србије.

БЕОГРАД

Изборна листа ДВЕРИ – ВЛАДАН ГЛИШИЋ прва испод цензуса на локалним изборима за скупштину града Београда, чиме је иза себе многе „јаче партије“ и потврдила да је у престоници јача него пре 2 године.

Након утврђених коначних резултата једино покрет ДВЕРИ, сем коалиције око СНС-а, у константном напредовању по питању подршке бирача у Београду, а то потврђују коначни резултати на тек одржаним локалним изборима.

Наиме покрету ДВЕРИ недостајало је тек нешто више од 10.000 гласова да пређе цензус и добије своје представнике у скупштини града Београда.
окрет ДВЕРИ на ове изборе ишао самостално.

Покрет ДВЕРИ има око 500 гласова више од коалиције окупљене око Бориса Тадића, затим 5000 гласова више од коалиције окупљене око ЛДП-а, као и 21000 гласова од коалиције УРС.

(Србин.инфо)