Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: гладан народ је пред изласком на улице, немири ће се проширити по Србији

0

gladni-smo-a-vucic-se-smeje

Покрет Двери упозорава јавност да је по јучерашњим јавно објављеним подацима о стању српских јавних финансија јасно да је социјално економска криза у Србији метастазирала и да једино оштри резови и коренита промена погубне економске политике коју води ова Влада могу донети неки резултат.

Сама чињеница да је незапосленост у Србији данас на нивоу од око 700.000 незапослених је аларм за узбуну. Ако томе додамо најновију уцену од стране ММФ за отпуштањем нових 400.000 људи онда је и лаику јасно да нас је неолиберална економска политика задуживања довела до ивице привредног колапса и социјалне катастрофе.

Шта ради Александар Вучић и Влада? Уместо да се погубни тренд задуживања по сваку цену заустави, Влада пожар гаси бензином и држава наставља да се сваке недеље убрзано задужује на страном и домаћем финансијском тржишту. То ће моћи да функционише до тренутка када финансијски балон не екслодира свима у лице, односно док држава не оде у банкрот, а социјални немири прошире Србијом и прелију на улице. То ће бити епилог политике увођења Србије у дужничко ропство и послушничког односа према ММФ.

Двери упозоравају да је неопходно изаћи из овог зачараног круга тако што би се за почетак раскинула „сарадња“ са ММФ на сопствену штету. Паралелно са тим неопходно је усмерити све напоре воље, ума и карактера на раст домаће производње, стварање нове вредности и повећање запослености. Трагично је да Влада све своје напоре усмерава у правцу медијског политичког маркетинга и креирања илузије „бољег живота“ и непостојећег „напретка и економског просперитета“, уместо да се бави практичним оживљавањем српске привреде.

Инфо служба Двери – Данило Тврдишић