Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Апелујемо да се врате барикаде на Ибру

0

Logo-Dveri-crveni-2014

Узнемирујуће вести стижу са Косова и Метохије. Под окриљем ноћи уклоњене су барикаде са моста на Ибру. Покрет Двери упозорава да је уклањање барикада могући увод у изузетно опасан сценарио развоја ситуације на Косову. Наиме, барикаде су биле последњи, какав такав гарант за опстанак голих живота Срба на северу КиМ. Зато је њихово уклањање аларм за узбуну Србима.

Покрет Двери указује да би трагично било да иза кулиса састанака на „највишем нивоу“ и разговора власти са највишим званичницима на западу, Срби на северу буду монета за поткусуривање, односно да зарад „имплементације наредне фазе бриселког споразума“ Срби буду жртвовани и колатерална штета.

Зато Покрет Двери позива власт у Београду да одговоре на следећа питања:

-Ко је уклонио барикаде на мосту на Ибру и уз чије одобрење?

– Да ли је уклањање барикада део договора власти у Србији и запада и ако јесте хитно захтевамо да власт упозна српску јавност шта тај договор тачно подразумева?

– Ко ће бити одговоран за могући егзодус Срба са КиМ?

Покрет Двери позива на разум и упућује апел да се, зарад сигурности и безбедности људи, поново подигну барикаде на мосту на Ибру, јер су оне последња брана за ново етничко чишћење над Србима.

Информативна служба Двери.