Прочитај ми чланак

ДСС предложио прекид заседања, у знак солидарности са грађанима

0

Посланици ДСС затражили су данас да Скупштина Србије прекине рад и тако се солидарише са грађанима који на Јарињу протествују против, како су навели, успостављања „граничног прелаза Србије и Космета“.

Председавајућа седницом Весна Ковач саопштила је да ће републички парламент за сада наставити са радом, а да ће председнк Скупштине Србије Небојша Стефановић одлучити о захтеву ДСС.

Шеф посланика ДСС Слободан Самарџић затражио је прекид заседања „на неодредјено, или бар за данас“, наводећи да протест грађана није штрајк, већ борба за најважније интересе државе.

„Грађани то чине убедјени да су у праву, а ДС С их подржава у томе, јер сматрамо да су заиста у праву. Предлажемо да се седница прекине на неодредјено време, или бар данас, како би се изразила политичка солидарност са тим људима“, казао је Самарџић.

Он је додао да је можда потребно да посланици оду на Јариње и да се „солидаришу са онима који на цичи зими бране интересе ове земље“.

Посланици су наставили дебату о сету финансијских закона, медју којима је и закон о јавним предузећима, који ће, како је навео министар финансија и привреде Младјан Динкић, омогућити повлачење државе из јавних предузећа.

 

(Танјуг)