Прочитај ми чланак

ДСС: Потребан је хитан заокрет у спољној политици Владе Србије

0

vlada-srbije-dss5

Руковођена фикс-идејом учлањења Србије у Европску унију Влада Србије ћутке, сагнуте главе, миротворачко-поданички спроводи све захтеве које јој Брисел испоручује, без било какве намере да штити српске државне и националне интересе, права и интересе српског народа у суседним државама, па чак ни у сопственој – на Косову и Метохији. Тиме Влада постаје саучесник уништавања државе: руинирања територијалног интегритета и угрожавања опстанка остатка српског народа на Косову и Метохији и у Хрватској.

На одлуку градског већа Вуковара о укудању двојезичких табли, којом се протерује ћирилица, Србија реагује уручивањем протестне ноте Хрватској, а повлачењем из Загреба нашег амбасадора на консултације. Нема говора о одлучности Владе Србије и обраћању органима Европске уније, чија је чланица Хрватска. На оштећивање спомен-обележја у Медарима, подигнутог жртавама злочина извршеног током домољубне акције „Бљесак“, српска Влада се не осврће ни једном речју.

Против пријема државолике творевине самопроглашене Република Косова у Унеско Србија се „бори“ без икакве стратегије, уместо да, за почетак, запрети напуштањем Бриселског дијалога, погубног за државне интересе и опстанак Срба на Косову и Метохији.

Званична Србија ћути о разговору шефа мисије Еулекса Меучија са премијером самопроглашене Републике Косова Иса Мустафом о припремама за завршетак мисије Еулекса на Косову, о чему је мисија известила саопштењем. Званично, Еулекс се са Косова и Метохије повлачи када испуни своје стратешке циљеве, а још 2008. године највиши амерички и немачки званичници су изјавили да је тај циљ примена Ахтисаријевог плана, односно успостављање независности Косова.

Званична Србија ћути и на изјаве из Европске уније да није надлежна да се меша у хрватску политику према српској мањини, али истовремено упозорава Србију да може да сарађује само са НАТО, а да се противи заједничким војним вежбама Србије и Русије.

Регионална политика и политика европских интеграција Владе Републике Србије доживеле су крах. Србији је потребна другачија политика, која ће полазити од државних и интереса грађана, а не бриселских званичника и комесара.

Извор: ДСС / Србин.инфо