Прочитај ми чланак

ДСС: ЕУ од Србије прави сабирни центар за избеглице

0

izbeglice-eu

ДСС најоштрије осуђује изјаву Бранкице Јанковић да би се избеглицама у наредној фази могла понудити опција да остану трајно у Србији.

Демократска странка Србије најоштрије осуђује изјаву поверенице за заштиту равноправности Бранкице Јанковић да би се избеглицама у „наредној фази могла понудити опција да остану трајно у Србији“.

Тражити смену госпође Јанковић би било оправдано када не бисмо знали да су њена уста само „пробни балон“ којим треба да се истестира наша јавност, али и носиоци државних функција. Она само слуша налоге Вучића, а Вучић слуша налоге Брисела и Вашингтона.

Свима је јасно да је избегличка криза и преплављивање Европе избеглицама покушај да се европски континент дестабилизује и не буде више најсигурније и најпријатније место за живот.

САД и неколико кључних држава ЕУ одговорних за дестабилизацију Блиског истока и афричких и азијских земаља произвеле су ово што данас гледамо, а зове се мигрантска криза.

Избеглице желе да дођу до земања ЕУ и Србија у томе не треба да их спречава. Треба да им помогне да то остваре, јер је то њена законска обавеза, али и добра традиција Србије и српског народа.

Говорити о локалној интеграцији миграната је потпуно незаконито и против интереса државе Србије која не чини ништа да њена омладина не емигрира из земље, а сваке године то учини 35000 младих људи. Потсетила бих да су избеглице из ратова деведесетих имале у нашој земљи привремени статус, баш због тога што је Европска Комисија оспоравала право на локалну интеграцију тврдећи да би она значила потврду етничког чишћења.

Став је на жестоко инсистирање српске стране промењен 2002., па су тако неке избеглице Срби чекали 10 година да би стекли право да се трајно настане у Србији. А сада би ЕУ да решава свој проблем тако што би од Србије направила велики сабирни центар а зид који Мађарска прави, управо то потврђује.

Србија и њени званичици, са све државним чиновницима треба да брину о интересима Србије. То никако не значи смањење хуманог и милосрдног односа према људима којима су други, далеко од њихових кућа и од Србије проузроковали катастрофу од које беже.

Извор: ДСС, Србин.инфо