Прочитај ми чланак

ДСС, ДВЕРИ: Морамо да јачамо породицу као основни стуб друштва

0

porodicna-setnja-dveri dss

Поводом Светског дана породице Градски одбор Демократске странке Србије и Двери Српске обележили су овај дан у Сремској Митровици на Тргу Ћире Милекића, чему је претходила шетња чланова и симпатизера.

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 1993. године 15. мај Светским даном породице како би охрабрила земље чланице да препознају потребу за оснаживањем породице као институције.

„Породица је основни стуб сваког друштва, а наша странка је увек подржавала здраву породицу и борили смо се да допринесемо остварењу циљева који ће омогућити јачање породице у сваком смислу“, изјавио је Љубиша Шулаја, председник Градског одбора ДСС-а.

Жељко Старчевић из покрета Двери рекао је да је покрет Двери породичан покрет и да је данашњи дан прилика да се подсети на праве вредности у друштву.

„Шетњом за породицу’’ симболично је указана потреба чувања традиционалних породичних вредности, али и скренута пажња на неопходну институционалну помоћ оснаживања породице.

„Омладина ДСС-а је учествовала у креирању ове акције. Трудимо се да међу младима пробудимо традиционалну вредност и поштовање породице’’, рекао је Жарко Бабић, председник омладине ДСС-а.

Извор: Србин.инфо