Прочитај ми чланак

„ДРУЖЕ, АЦО, МИ ТИ СЕ КУНЕМО“ Ко су они? Министри у Влади или следбеници вође

0

Јасно је да је Влада направљена по диктату председника Србије и СНС Александра Вучића и да је он бирао министре, иако то није његова надлежност. Заузврат, чланови Владе, нарочито они нови и још недовољно доказани у хвалоспевима, свакодневно као папагаји морају да понављају речи хвале на рачун Вучића и да изигравају такозване "евет-ефендије", климоглавце и такојевиће на двору султана. Неки од њих, који су покушали да буду оригинални и да не понављају "Вучић је најбољи, да није Вучића земља би пропала и банкротирала, Србија је најбоља у Европи по БДП-у", испали су смешни.

Тако је новопечени министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић у најновијој акцији дивљења председнику казао следеће:

– Политика Председника Србије и нас његових следбеника никада неће бити раздвајање народа и држава на Балкану. Србија иде напред и друге земље у региону треба да је прате у ово тешко време – написао је Момировић, употребивши реч „следбеник“ која је изазвала подсмех.

– Ако нисте знали, Тома Мона је ту да вас научи да су министри, пази сад, СЛЕДБЕНИЦИ председника. Воимјаоца – написала је једна корисница Твитера.

Но, такви гафови министара не дешавају се ретко. Бивши министар војни, а сада први пендрек Србије Александар Вулин, наставио је на новој функцији тамо где је стао на претходној. Овог пута не мислимо на ношење униформи, већ на хвалоспеве Вучићу.- Председник Вучић је имао ту храброст да покрене овај обрачун. Нјему би било најлакше да то посматра са дистанце, али он се изјаснио и ставио себе као мету и јасно дао до знања одакле долази највећа претња за мафију – од Александра Вучића, човека који има храброст и способност да се са овим злом заиста обрачуна – казао је Вулин поводом једне акције хапшења.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић била је виђена као нова министарка здравља. Међутим, морала је да се задовољи социјалним и борачким питањима, јер Вучић није заборавио Лончарове речи да се такав човек рађа једном у три деценије.

– Такав човек попут Вучића рађа се једном у 30 година. Ја то одговорно кажем грађанима Србије. На нама је да ли хоћемо том човеку да помогнемо. Не због нас толико, него због деце која долазе и због генрација. Или ћемо сутра да имамо накнадну памет и да кажемо: „Јао, шта нам би, ево сада дошли неки други, Онај бре Александар Вучић стварно био човек, правио резултат, имао идеју, енергију, визију, а ми сви гледали да га спотакнемо.

Заиста, како неког ко овако нешто каже на телевизији не оставити на функцији министра здравља? Била би грехота…

Ирена Вујовић, некадашња председница општине Савски венац вероватно је пуцала на неко високо место у Влади, када је недавно изјавила следеће:

– Без визије, одлучности и способности Александра Вучића да покрене разорену српску економију и доведе инвесторе у нашу земљу не би било ни великих капиталних пројеката као што је Београд на води. Вучић је повео Србију у правцу просперитета. Спроводио је тешке реформе не плашећи се политичких последица јер је веровао, као и сви ми који поносно стојимо уз њега све ове године, да је то једини исправан пут за будућност наше земље. Лично, од председника Вучића сам много тога научила – признала је Вујовић да је и она Вучићев следбеник.

Ипак, на њену жалост, то ју је квалификовало само за министарку заштите животне средине, једну од такозваних „утешних награда“.