Прочитај ми чланак

Додик: Срби нису насели на провокације и дозволили да се немири пренесу у РС

0

Dodik

Бањалука – Милорад Додик изјавио коментаришући протесте у БиХ да је реч о „пројекту који би требало да ескалацију догађаја из ФБиХ трансферишше према Републици Српској“.

Он је рекао да ће то бити и једна од главних тема његовог састанка у Београду са првим потпредседником Владе Србије Александром Вучићем, у којем ће учествовати и председник СДС-а Младен Босић.

Додик сматра да последња дешшавања у Федерацији БиХ потврђују да се проблеми покушавају пренети у Српску, оцењујући да свака дестабилизација институција РС директно утиче на дестабилизацију саме Републике.

Додик је у интервјуу за Срну, који преносе бањалучке „Независне новине“ на свом сајту, рекао и да је поносан на грађане РС који нису насели на провокације и дозволили да се немири из Федерације БиХ пренесу у Српску.

Он је подсетио да руководства Српске и Србије имају редовну комуникацију о свим важним питањима, подсетивши да је Србија гарант Дејтонског споразума, па је разумљиво да има интереса и за развој ситуације у БиХ, као и да у том контексту види сутрашњи састанак.

Напомињући да ће се на састанку са Вучићем више причати о ситуацији у ФБиХ него о РС, Додик је оценио да је у Федерацији БиХ последње четири године потпуно изгубљена контрола власти и ситуација ни по чему не личи на стабилност коју има Република Српска.

Оцењујући да бошњачки политичари чине све да се криза пренесе у Републику Српску па да и ту дође до масовних окупљања и протеста, Додик је поручио да у Српској свако има право да на демократски и законит начин изрази незадовољство, али да се неће толерисати рушилачки походи.

(Танјуг)