Прочитај ми чланак

ДОДИК: Ово је сукоб цивилизација – хришћанске и исламске

0
Фото: Срна

Фото: Срна

Сваки акт тероризма доживим изнова са запрепашћењем да се то ипак дешава, каже председник Републике Српске Милорад Додик за емисију „Свет са Спутњиком”. Он оцењује да су најновији масовни терористички акти довели до додатне дестабилизације у свету.

„Када смо пре петнаестак-двадесет година слушали теорије о могућем сукобу цивилизација и да су спорни простори у додиру, многи западни аналитичари задојени причама о неолибералним вредностима то су са подсмехом посматрали. Ево сада видимо да је на сцени у суштини управо један сукоб цивилизација — хришћанске и исламске“, наводи Додик.

Читав интервју са председником Републике Српске Милорадом Додиком можете чути на таласима Радија Новости у среду у 17 часова у емисији Свет са Спутњиком, коју заједнички реализују Радио Спутњик и Радио Новости.

Како истиче, чињеница је да нису сви муслимани подлегли радикалним идеологијама, али је и видљиво да су у последње време готово сви терористи мотивисани радикалним исламом, што даје нову димензију свему што се дешава.

„Свету који је био извозник разних ’пролећа‘ па чак и ратова, са простора Запада, на неки начин се све те ствари враћају као бумеранг“, додаје Додик и истиче да се само могу жалити невино страдали људи који немају ништа са тим „великим политикама“.

Извор: rs.sputniknews.com