Прочитај ми чланак

Ђилас узвраћа: Kажу ми да је Саво испостава службе, до јуче нисам веровао у то…

0

Председник ССП-а Драган Ђилас изјавио је да су оптужбе кандидата за градоначелника Београда покрета "Крени-промени" Сава Манојловића, да стоји иза обарања њихове листе, бестидне и без икаквих доказа. Манојловић је раније у објави на друштвеној мрежи Икс навео да иза обарања листе "Крени-промени" на Врачару стоји управо Драган Ђилас.

„Контактирали смо представнике Црте поводом вести да су оборили листу Крени – Промени на Врачару. Црта се не бави контролорима избора на општинском нивоу, иако се њихов адвокат налази на листи сарадника. Иза обарања листе стоји Драган Ђилас. СНС комисија ће сада наводно вратити изборну листу Крени – Промени. Планирају да нам поједу изборну кампању тако што ће Ђилас обарати изборну листу, а Вучић нам је враћати“, стоји у објави Манојловића.

Додаје и да је једини начин да Александар Вучић политички преживи у Београду да се створи смутња и да довољан број људи не изађе на изборе.

„Повукли смо наше чланове из бирачког одбора на Врачару. Нећемо се више бавити овим питањем. Идемо у кампању. Позивамо да се гласа за опозиционе листе на Врачару. На нивоу Београда – И ја сам Београд“. Идемо да пошаљемо у политичку прошлост обојицу“, навео је он.

Одговарајући на ове оптужбе Ђилас је на друштвеној мрежи Икс написао:

„Говоре ми упућени да је Саво испостава службе. До данас нисам веровао у то. Али када видим да лаже на исти начин као Вучић и његови таблоиди, када ме бестидно, без икаквих доказа, оптужи да сам срушио његову листу на Врачару и још каже да има информације да ће Вучић да је врати, онда прича добија смисао“, стоји у објави Ђиласа.

Лидер ССП-а појашњава и да не зна адвоката Тупањца који се жалио суду и да га никад није видео.

„Али из медија и са мрежа знам да листа Крени-промени на Врачару има 230 потписа мање од законског минимума, да има два фантомска кандидата за одборнике који су мењали пребивалиште, као и да доктор правних наука није испоштовао законом предвиђен однос жена и мушкараца на листи. Немам времена да се бавим Савом. Бавим се организованом злочиначком групом која је заробила Србију и коју предводи Александар Вучић. Са својим колегиницама и колегама из ССП-а говотим о криминалу, корупцији, одласку људи, положају просветара и здравствених радника, о томе да Жељко Митровић покреће још један риалити на новом каналу, о потреби да Србија буде део Европе али и срамотној подршци Вучићу од неких земаља и политичара, о уништавању и мог Београда“, написао је Ђилас и додао:

„Разумем да му је служба дала налог да руши Ђиласа, а не Вучића и да је целу своју кампању усмерио на мене. Овај опозициони Нестор би ипак морао да покуша да се уозбиљи, јер бирачи у Београду нису заслужили овакав ниво дилетантизма које је показао пријављујући своје листе и изјавама попут ове на коју, после многих прећутаних, реагујем“.

Подсетимо, Виши суд у Београду оборио је изборну листу „Крени-промени“ за општину Врачар због мање валидних потписа него што је законом прописано.
Према наводима листа Време, Виши суд у Београду донео је пресуду којом се поништава решење Изборне комисије Врачар о проглашењу изборне листе број 9 „Др Саво Манојловиц – И ја сам Врачар – Крени-промени“ за изборе за одборнике Скупштине општине Врачар.

Жалбу на решење изборне комисије поднео је Владимир Тупањац, који је и адвокат невладине организације ЦРТА, који је указао на то да је изборна листа Сава Манојловића имала валидних 370 потписа за предају листе у општини где је за то неопходно 600 потписа.

Он је у изјави за Н1 рекао да сматра да је одлука Вишег суда у Београду законита и једина могућа, будући да је суд, на основу доказа које им је, како каже, доставио у прилогу жалбе, несумњиво утврдио да је Изборна комисија ГО Врачар прекршила важеће законе.