Прочитај ми чланак

„У Медијани прво рационализација, СНС да призна да смо победили у целом Нишу“

0

Носилац листе "Група грађана Доктор Драган Милић" рекао је да ће први потез нове власти у нишкој општини Медијана бити рационализација и укидање радних места која су служила само за запошљевање партијских кадрова, а када је реч о целом граду, очекује да Српска напредна странка призна пораз.

Милић је у Дневнику Нове рекао да ће нову власт чинити четири опозиционе листе које су заједно освојиле више од 62 одсто гласова и да ће они прво спровести рационализацију, смањити велики број функционерских места, а новац од уштеде усмерити ка најугроженијој популацији.

Као пример је навео да у општини Медијана постоје неке канцеларије са седам координатора, они примају паушал по 20 000 динара месечно, што је око 1,7 милиона годишње, па ће само укидање тих места бити велика уштеда, а таквих како је рекао „бесмислених“ радних места има још.

Када је реч о власти у целом граду Нишу, Милић је рекао да не страхује од пораза, јер је опозиција победила са 3.332 гласа више.

„Ја честитиам СНС-у на добром резултату у Медијани, освојили су више од 37 посто, велика група грађана је гласала за њих, а четири опозиционе листе имају 62 посто и ми очекујемо да на исти начин грађани потврде вољу и на поновљеном гласању у граду у наредних неколико недеља. На местима 10 и 18 доказано је фалсификовање и тешко кршење процедуре и на та два места избори треба да се понове, народ ће рећи своје, какви год били резултати. Ако СНС има већину ми ћемо честити и очекујемо то и од њих“, рекао је Милић.

Он је поновио да верује у „витештво“ власти која је победила у свим градовима, а у Нишу није и то треба да призна.

Истакао је и не очекује понављање избора у целом Нишу, јер како каже „нема времена да се 37 пута организују избори док неко не буде задовољан резултатом“, односно да ако власт поништава изборе и чека да победи, онда изборе не треба ни организовати.