Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Одговараће сви који су хапсили невине, потписивали штетне уговоре

0

Председник Странке слободе и правде Драган Дјилас оценио је данас да је резултат претходних седам година власти Српске напредне странке "друштво које је дубоко подељено, у коме превладава агресија, економија се распада а једна афера затрпава другу".

Ђилас је за телевизију Наша навео да „свакодневне режимске хајке спречавају да се чује шта то може Србија да уради да би људи боље живели“.

„Узмимо ЕПС који уместо да због лошег менаџмента прави минус, може да оствари добит, па онда да на пример од 300 милиона добити пола остане у компанији да би се развијала, а другу половину употребите за бесплатне уџбенике и оброке за дјаке, за веће плате наставницима, лекарима. Тако се држава гради, а не тако што ћете све распродати странцима, они узму добит и износе из земље“, навео је Ђилас, а пренела Странка слободе и правде.

Он је додао да ће „сви који су хапсили невине људе, водили хајке против оних који другачије мисле, потписивали штетне уговоре и распродавали Србију, након смене актуелног режима одговарати пред законом“ што, како је оценио, „неће бити реваншизам, већ правда која данас највише недостаје људима“.

Одговарајући на питање о бојкоту избора, председник Странке слободе и правде је навео да власт није учинила ништа да одговори на захтеве протеста, односно да су напади из режимских медија „још интензивнији, а пребијања људи учесталија“.

„Ми смо потписали Споразум са народом, у којем јасно пише да под овим условима на изборе нећемо изаћи. Тиме смо се обавезали градјанима. И то је тест – пошто се за политичаре често каже да лажу, да не поштују оно што потпишу, хајде да на примеру Споразума са народом покажемо да то није тачно“, додао је Ђилас.