Прочитај ми чланак

ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА: Борићемо се као 1996. и 1997. године за изборну вољу грађана

0
Председник Демократске странке Бојан Пајтић у обраћању медијима у Скупштини Србије, у време седнице РИК (ФОТО: ФоНет)

Председник Демократске странке Бојан Пајтић у обраћању медијима у Скупштини Србије, у време седнице РИК (ФОТО: ФоНет)

Уколико се Републичка изборна комисија (РИК) и владајући режим одваже на то да листе ДСС-Двери и ЛДП-СДС-ЛСВ спусте испод цензуса, Демократска странка ће организовати протесте, заједно са свим овим политичким организацијама, најавио је председник ДС Бојан Пајтић.

Борићемо се као 1996. и 1997. године за изборну вољу грађана, рекао је Пајтић новинарима у Скупштини Србије, у време седнице РИК.

Нећемо дозволити, без обзира на политичке разлике, да један једини глас буде украден, а много је гласова украдено, оценио је Пајтић.

Он је нагласио да ће бити употребљени сви облици парламентарне и ванпарламентарне борбе да би се изборили за право, правду и светињу демократије, а то је глас сваког грађанина Србије.

Неспорно је да су на изборима 24. априла листе на којима су ДСС-Двери и ЛДП-СДС-ЛСВ прошле цензус, нагласио је Пајтић, који сматра да је потпуно јасно да су избори покрадени, „само нисмо знали да су размере крађе толике“.

Он је рекао да је провера избора на Косову показала да је, на пример, у Витини, „гласао човек који је рођен 1872. године“ и додао да су гласале и „мртве душе“.

Према речима Пајтића, нерегуларности и крађе на изборима у корист Српске напредне странке (СНС), а на штету опозиције, било је и у Косовској Каменици, Гњилану, Штрпцу, Косову Пољу, Грачаници и другим градовима.

Представници опозиције су дошли у Скупштину да би извршили увид у рад РИК, а не да врше притисак на Комисију, објаснио је Бојан Пајтић.

Председник ДС Бојан Пајтић медијима се у Скупштини Србије обратио заједно са лидерима ДСС, Двери, СДС, ЛДП и ДЈБ.

Извор: ФоНет